Sokáig élnek, egészségesek és karcsúak: az ázsiai nők diétájának 6 alapszabálya
Karcsúságuk titka a finom és gondosan megválogatott alapanyagokban, valamint életmódjukban keresendő.

- Anya Taylor-Joy szimpla eleganciája szuper inspirációbomba a nőies szettekhez: csodásan fest a Dior kampányában »
- A farmertrend legmenőbb darabjait nőies és laza stílusban is elsütheted: változatosan variálható fazonok »
- A szezon legdivatosabb frizurái újragondolva: ultranőies fazonok rövidtől a hosszúig »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Lilu és Ördög Nóra közös műsorvezetése nem működött: a szőke tévés kitálalt, miért
- Ki volt Az arany ember szerelme? 10 kérdés az iskolai kötelező olvasmányokból
Bár kicsit talán általánosításként hangzik, hogy az ázsiai országokról mint egészről beszélünk, ugyanakkor sokban hasonlítanak egymásra. Az emberek keletebbre egészségesebbek, általában tovább élnek, és az elhízás sem olyan mértékű, mint a nyugati országok lakóinál. A válasz pedig az életmódjukban keresendő.
Az ázsiai nők többsége filigrán alkatú szépség, akik bőven letagadhatnak pár évtizedet korukból. Bizonyára a genetika is szerepet játszik abban, hogy vékony, kecses termettel és fiatalos arcbőrrel vannak megáldva, de karcsúságuk titka a finom és gondosan megválogatott alapanyagokban, valamint életmódjukban keresendő.
Mit esznek az ázsiai nők?
A hagyományos ázsiai diéta - amelyet szakértők a 14. legjobb diétaként értékelnek - olyan ételeket tartalmaz, amelyek csökkentik az éhséget, és stabilan tartják a vércukorszintet.

Étkezési piramis szerint esznek
A tradicionális ázsiai étrendet követők számára egy étkezési piramis nyújt segítséget abban, hogy önállóan összeválogassák, milyen táplálékok kerülnek a napi menüjükbe. Ezek alapján a mindennapi étkezéseik során a tányérjukban helyet kapnak a teljes kiőrlésű gabonák, a rizs (barna, vörös, fehér, fekete), a szója, a zöldségek (bambuszrügy, babcsíra, pak choi, padlizsán, retek), gyümölcsök (mangó, ananász, szőlő, dinnye, barack), hüvelyesek és olajos magvak, a zsírégetést támogató fűszerek, valamint a gyógynövények használata.
A piramis opcionálisan heti kétszer javasolja a halfélék és tenger gyümölcseinek fogyasztását. Szárnyasokat és tejtermékeket, például tojást vagy joghurtot heti egy alkalommal "engedélyez", a vörös húst és édességeket pedig ennél is ritkábban, havonta egy alkalommal. A piramis tiszta, szénsavmentes víz, illetve tea fogyasztását javasolja, főként étkezés előtt, ezzel is telítve a gyomrot.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Nem eszik túl magukat
Az ázsiaiak betartják a 80 százalékos szabályt, amelynek lényege egyszerűen annyi, hogy még azelőtt abbahagyják az evést, hogy jelentkezne a jóllakottság érzése. Ezt úgy érik el, hogy az étkezésekre kellő időt szakítanak, az ételeket alaposan megrágják, amelyekhez evőpálcikát használnak, ezzel is elkerülve a habzsolást.
Kisebb adag, több hozzávaló
Az evőpálcikák használata mellett a tányérok méretére is gondosan ügyelnek, és kis adagokban fogyasztják az ételeket. Sokszor esznek főételként gazdagon megpakolt, sűrű levest, amellyel jóllaknak, mégsem terhelik meg a gyomrot.

Párolás és gyors pirítás
Az ázsiai konyhában a hangsúly a friss hozzávalókon és az egészséges alapanyagokon van. A legtöbb háztartásban az ázsiai ételek elkészítéséhez wokot, vagyis egy hagyományos öntöttvas edényt használnak, amelyben lehet sütni, főzni, párolni vagy gőzölni. Kevés zsiradék hozzáadásával ínycsiklandó és egészséges ételek készülnek benne, a magas hőmérsékleten való rövid főzési idő pedig megőrzi a vitaminokat és ásványi anyagokat, amelyekre a szervezetnek szüksége van.
Evés közben nem isznak
Az ázsiai emberek étkezés közben semmilyen folyadékot nem isznak, mert azt hiszik, a folyadék kiszorítja a gyomorból a belekbe a szilárd táplálékot, még mielőtt az teljesen megemésztődne. Étkezés előtt ugyanakkor gyógyteát vagy vizet fogyasztanak, ezzel is növelve a teltségérzetet.

Beiktatják a rendszeres testmozgást
A hagyományos ázsiai étrend mindössze a rendszeres testmozgást javasolja, nincsenek megkötések, hogy mennyit, milyen mennyiségben mozogjon az ember. Ez lehet napi 20 perc könnyed séta, bicajozás, de akár intenzívebb gyakorlatokkal is megtámogatható a fogyás.
Ezért karcsúak a francia nők
A francia nőkről a kecsesség, az elegancia, a filigrán, karcsú termet jut eszünkbe. A bagettek és croissant-ok, valamint a finom borok és sajtok világában felmerülhet a kérdés, minek köszönhető tökéletes alakjuk.
Borító- és ajánlóképek: Getty Images Hungary