Csak napi 15 perc: így lesz kőkemény a feneked 3 hét alatt
Ha büszkén szeretnéd viselni a formákat kiemelő sortokat és szoknyákat, kövesd edzéstervünket!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Végre itt a jó idő, a szűk szoknyák és a csinos rövidnadrágok időszaka, ám ez nemcsak azt jelenti, hogy végre lebarnulhat a lábad, hanem azt is, hogy a nyári ruhadarabok közszemlére teszik az idomaidat.

A fenék az egyik legnőiesebb testrész, ugyanakkor talán az egyik legproblémásabb is, a legtöbben ide híznak először, és innen a legnehezebb leadni a plusz kilókat.

Ha te is úgy érzed, hogy lenne mit javítani a tartásán, a feszességén vagy a formáján, végezd el minden nap fenékformáló gyakorlatainkat, és hozd három hét alatt bomba formába domborulataidat!

Felülés kissámlin

Ehhez a gyakorlathoz szükséged lesz egy kemény puffra, kissámlira vagy alacsony székre. Feküdj rá úgy, hogy valamivel a feneked fölött a derekadat támassza meg, a tarkód és a sarkad érintse a talajt. A kezeidet kulcsold össze a hasadon. Amennyiben gerincproblémáid vannak, ezt a gyakorlatot ne végezd.

Emeld fel a törzsedet körülbelül 90 fokban, a jobb kezedet emeld a füled mellé, a jobb térdedet pedig húzd a mellkasodhoz, miközben a másik lábad a földön marad. Ismételd meg a gyakorlatot ötször, mind a két lábaddal.

Fel a lábakat!

Ereszkedj négykézlábra, a tenyereid nézzenek előre, a gerinced legyen egyenes. Emeld fel a jobb lábadat, és nyújtsd ki úgy, hogy a gerinceddel egy vonalban legyen. Közben ügyelj rá, hogy a hátad végig egyenes maradjon. Tartsd így a lábad három másodpercig, majd hajlítsd be a felemelt térdedet. Ezt a mozdulatot is tartsd ki három másodpercig, majd nyújtsd ki a lábad, és ereszd vissza a földre.

Néhány másodperc után ismételd meg a gyakorlatot a bal lábaddal. Váltott lábbal végezz el öt kört a sorozatból.

Tökéletes fenék, tökéletes test
Más testrészedre is ráférne egy kis formálás? Próbáld ki ingyenesen letölthető edzésterveinket!

Teljes alakos edzés

Ha nemcsak a fenekedet, de az egész testedet szeretnéd egy kicsit feszesebbé tenni, nézd meg videónkat, és ismerd meg a leghatékonyabb gyakorlatokat!

Feküdj az asztalra!

Ha jársz edzőterembe, ezt a gyakorlatot egy zsámolyon fekve végezd, de otthon, egy magasabb, stabil asztalon vagy akár a konyhapulton fekve is végrehajthatod. Tulajdonképpen bármilyen kemény felület megfelel, ami a csípődnél kicsit magasabban van, és nem billen fel a súlyod alatt.

Szoríts a bokáid közé egy labdát vagy kispárnát, majd deréktól felfelé feküdj a zsámolyra vagy az asztalra. A talpadnak néhány centiméterre fel kell emelkednie a földtől. Nyújtsd ki a lábaidat úgy, hogy egy vonalban legyen a felsőtesteddel, majd tartsd ki ezt a pozíciót, ameddig kényelmesnek érzed. Óvatosan engedd vissza a lábadat - vigyázz, hogy maradjon elég erőd, hogy ez idő alatt is tudd tartani a súlyodat, különben megütheted a sípcsontodat. Ismételd meg tízszer a gyakorlatot.

Súlyzózz fenékre

Súlyzóval nem csak a karjaidat formálhatod, a fenekedet is izmosíthatod vele. Tépőzárral vagy egy ruhadarabbal erősítsd a súlyzót a bokádra vagy a vádlidra. Minél alacsonyabban van a súly, annál intenzívebb a gyakorlat.

Állj egyenesen, majd nyújtott térdekkel emeld a feneked felé azt a lábadat, amelyiken a súlyzó van. Húzd olyan magasra a lábadat, amennyire csak tudod, közben ügyelj rá, hogy a derekadat egyenesen tartsd.

Ha elég erősnek érzed magadat hozzá, mérlegállást is csinálhatsz, de csak akkor, ha a gerincedet eközben is egyenesen tudod tartani. Ismételd meg ötször a gyakorlatot, majd tedd a súlyzót a másik lábadra, és azzal is végezz el egy ötös sorozatot.

Cikkünk megírásában dr. Katics László és dr. Lőrinzy Dénes Erőedzés című könyve segített, mely az Alexandra Kiadó gondozásában jelent meg.

Ezt is szeretjük