A leggyorsabban fogyasztó zöldségek
Ha a lehető leggyorsabb fogyókúrás módszert keresed, egyél minél több zsírégető zöldséget! Ezek a legjobbak.
- Így mutat ugyanaz a bőrhatású nadrág különböző stílusú szettekben: elképesztő, mennyi lehetőség rejlik benne »
- 4 nőies stílusvariáció a hullámos frizurára, ami most nagyon divatos: így készítheted el a csodás loknikat »
- Palvin Barbival az élen ők azok, akik sokak öltözködését inspirálják: 8 gyönyörű nő, aki fiatalon lett népszerű stílusikon »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Melyik magyar város látnivalója Gázi Kászim pasa dzsámija? 8 kérdés az ország neves helyeiről
- 3 európai ország, ahova kevés magyar utazik, pedig érdemes lenne: igazi gyöngyszemek
- Jelentős szigorítás várhat az autósokra: sokan elveszíthetik miatta a jogosítványukat
- Fontos változás jön a magyarországi utakon: komoly büntetést kaphat, aki nem tud róla
A zöldségek minden olyan létfontosságú anyagot tartalmaznak, melyre szükséged van a fogyáshoz és egészséged megőrzéséhez. Amilyen gyakran csak lehet, egyél belőlük nagy adagokat, a zöldségekben ugyanis alig található kalória, ellenben rengeteg olyan vitamint és ásványi anyagot magukban foglalnak, mely nélkülözhetetlen a zsírégetéshez. Látványos változást érhetsz el, ha naponta háromszor fogyasztasz a következő öt zöldség valamelyikéből.
Brokkoli
A brokkoli a rákmegelőző táplálékok legjobbjai közé tartozik, a sötétzöld növénynek ugyanis a külső része tele van antioxidánsokkal, melyek lekötik a sejtkárosító szabadgyököket. A keresztesvirágzatúak családjához tartozik, így indolét és glükozinolátot kínál, melyek erősítik az immunrendszert.
Tanulmányok kimutatták, hogy ezek a hatóanyagok képesek helyreállítani a sejtkárosodásokat is. B-vitamin-tartalma erősíti az idegeket, emellett pedig a benne lévő sok C-vitamin és kalcium valódi zsírégetővé teszi ezt a könnyen emészthető zöldséget. A brokkoli családjából származik a karfiol és a kelbimbó is, így ezekkel is nyugodtan helyettesítheted.
Chili paprika
A chili paprika fogyasztása során fellépő heves csípős érzés a nyelven keresztül üzenetet küld az agyba, mely endorfint bocsát ki. Az endorfin ezzel csillapítja a csípő fájdalmat, és még jókedvre is hangol.
A jókedv újra agilissá tesz, és karcsúsít, ezenkívül a csípősség befűti a zsírsejteket, tehát fokozza anyagcserédet. Ha asztmás panaszokkal küzdesz, a chili és az egyéb pikáns fűszerek átmenetileg javíthatják légzésedet. A fogyás érdekében fűszerezd ételeidet minél gyakrabban chilivel.

Három szakácskönyv ingyenes szállítással!
Mentes Anyu szakácskönyveit azoknak ajánljuk, akik egészségük érdekében vagy meggyőződésből különleges étrendet követnek, de azoknak is, akik csak inspirációt, új ízeket keresnek.
MOST INGYENES HÁZHOZSZÁLLÍTÁSSAL!
Tekintsd meg ajánlatunkat, kattints ide!
Promóció
Hüvelyesek
A hüvelyesek rengeteg rostanyagot és növényi fehérjét tartalmaznak, így előkelő helyen állnak a zsírégetők toplistáján. Ásványi anyagaik és a bennük lévő vitaminok hatásosan hozzájárulnak a zsírégetéshez. Ezek az anyagok úgy hatnak, mint az inzulin: csökkentik a vércukorszintet, és segítenek a zsírlebontásban. Egyél gyakran zöldbabot, fehérbabot, lencsét, zöldborsót és csicseriborsót.
Paradicsom
A piros paradicsom az utóbbi időben likopintartalma miatt rákellenes szerként vált ismertté, de szív- és vesegyógyszerként, köszvény- és reumaellenes szerként is alkalmazható. A paradicsom ezenkívül valódi zsírégető, hiszen rendkívül kalóriaszegény és káliumtartalma miatt remek vízhajtó.
Gazdag még kalciumban, vasban, cinkben. Növényi hatóanyagai pedig serkentik az emésztést, és tisztítják a beleket. Reggel egy szelet paradicsomos kenyér felélénkít, véd a stressz ellen, és optimista hangulatot biztosít egész napra.
Káposzta
Minden káposztaféle tartalmaz némi fehérjét, kevés szénhidrátot, és szinte alig hordoz kalóriát. A káposzta A-vitamin-tartalma védi a bőrt, B-vitamin-tartalma kipárnázza az idegeket, a nagy adag C-vitamin pedig karcsúvá teszi a csípőt. Ebben segít a magnézium, a kalcium, a vas és a jód is.
Magas káliumtartalma ezen felül még méregtelenít is. A mustárolajok és a színezőanyagok antibiotikumként hatnak, védenek a rák ellen, és csökkentik a koleszterinszintet. Váltogasd étrendedben bátran a fehérkáposztát, a vöröskáposztát, a kelkáposztát, a kínai kelt, a zöldkáposztát, a karalábét, ugyanis mindenfajta káposzta tele van karcsúsító vitaminokkal és ásványi anyagokkal.
Cikkünk Marion Grillparzer Zsírégetés című könyve alapján készült.
OLVASD EL EZT IS!

- káposzta
- villámdiéták
6 nap, 3 kiló

- szauna
- fogyasztó praktikák
Így fogyj diéta nélkül! - 3 élvezetes, mégis hatékony módszer

- tea
- zöld tea