Feszült napokon aranyat ér az önnyugtató módszer: a 3-4-5 légzéstechnika

A 3-4-5 légzéstechnika nagyon egyszerű, de nagyon hatásos megoldás lehet a szorongásban.

GettyImages-1159994014
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az élet csak a mesékben - vagy még azokban sem - mindig gondtalan. A stressz, a szorongás, a feszültség sajnos a mindennapok része, és egyesek életében el is hatalmasodik.

A különböző nyugtató növényi teák, a jóga vagy akár a gondolatok papírra vetése is sokat segíthet abban, hogy az ember elbírja, oldani tudja a lelki terheket, de jó, ha egy-egy olyan technikát is megismer, amely adott helyzetben, adott pillanatban bevethető módszerként nyújt instant segítséget.

Nyugtató légzéstechnika

Ilyenek lehetnek a nyugtató hatású légzéstechnikák. Ezek a technikák bárhol és bármikor gyakorolhatók, amikor előtör a szorongás vagy elhatalmasodik a stressz. Nem kell hozzá elvonulni vagy különlegesebb pózt felvenni, de nem kell hozzá semmilyen kellék sem.

Az úgynevezett 3-4-5 légzéstechnika hatásos lehet. Lényege, hogy az ember lassabban lélegez ki, mint ahogy be. Egyszerűen lélegezz be, míg lassan 3-ig számolsz. Tartsd vissza a lélegzeted, míg további 4-ig számolsz, végül lélegezz ki annyi idő alatt, amíg 5-ig számolsz.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az önnygugtató módszer tehát nem nehéz, ugyanakkor önbizalmat, bátorságot ad az, hogy az ember bárhol és bármikor képes megnyugtatni önmagát. Érdemes kipróbálni.

Egy másik stresszoldó légzésgyakorlat

Ha úgy érzed, szívesen kipróbálnál még egy technikát, ajánljuk figyelmedbe az ötujjas légzést!

Ezt is szeretjük