Ezek nélkül nem megy a fogyás: 6 zsírféle, ami nemhogy nem árt, de használ a plusz kilók ellen

Edd őket naponta!

Gondoltad, hogy vannak jó zsírok?

Dia

	Olívaolaj	Használhatod nyersen vagy sütéshez egyaránt, a lényeg, hogy hidegen sajtolt, jó minőségű fajtát válassz, mert a hőkezelt olíva sejtszerkezete megváltozik, és már nem kedvező, hanem káros hatással lesz szervezetedre.	Az olíva bőséges A- és E-vitamin forrás, ami antioxidáns tulajdonságokkal ruházza fel. Tehát nemcsak karcsúsít, de még fiatalít is.	 

Olívaolaj

Használhatod nyersen vagy sütéshez egyaránt, a lényeg, hogy hidegen sajtolt, jó minőségű fajtát válassz, mert a hőkezelt olíva sejtszerkezete megváltozik, és már nem kedvező, hanem káros hatással lesz szervezetedre.

Az olíva bőséges A- és E-vitamin forrás, ami antioxidáns tulajdonságokkal ruházza fel. Tehát nemcsak karcsúsít, de még fiatalít is.
 

Dia

	Olajos magvak	A diófélék, a mandula, a mogyoró, a tökmag, a napraforgómag rendkívül jó telítetlenzsírsav-forrás, mely vitaminokat, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. Ezek pedig nélkülözhetetlenek a csontok és az izmok számára, ahogy a koncentrációt is segítik.	A magvak hidegen sajtolt olaját salátákhoz is használhatod, hogy gazdagabbá, változatosabbá váljon a diétád.	 

Olajos magvak

A diófélék, a mandula, a mogyoró, a tökmag, a napraforgómag rendkívül jó telítetlenzsírsav-forrás, mely vitaminokat, kalciumot és magnéziumot is tartalmaz. Ezek pedig nélkülözhetetlenek a csontok és az izmok számára, ahogy a koncentrációt is segítik.

A magvak hidegen sajtolt olaját salátákhoz is használhatod, hogy gazdagabbá, változatosabbá váljon a diétád.
 

Dia

	Lenmag	A lenmag és hidegen sajtolt lenmagolaj szintén a telítetlenzsírsav-tartalmú ételek közé tartozik, ráadásul omega-3-tartalma - ez a zsírsav segíti a szervezetbe jutó és lerakódó zsírok szállítását - hatszorosa az átlagos halolajnak.	 

Lenmag

A lenmag és hidegen sajtolt lenmagolaj szintén a telítetlenzsírsav-tartalmú ételek közé tartozik, ráadásul omega-3-tartalma - ez a zsírsav segíti a szervezetbe jutó és lerakódó zsírok szállítását - hatszorosa az átlagos halolajnak.
 

Dia

	Kókuszolaj	A kókuszolaj - amely 25 Celsius-fokig szilárd halmazállapotú, ezért gyakran kókuszzsírként hivatkoznak rá - ugyan nem telítetlenzsír-forrás, hatása mégis kedvező.  Korábbi cikkünkben részletesebben megismerheted tulajdonságait, a kókuszolajra alapozott diétát, valamint egy mintaétrendet is találsz benne.	 

Kókuszolaj

A kókuszolaj - amely 25 Celsius-fokig szilárd halmazállapotú, ezért gyakran kókuszzsírként hivatkoznak rá - ugyan nem telítetlenzsír-forrás, hatása mégis kedvező.  Korábbi cikkünkben részletesebben megismerheted tulajdonságait, a kókuszolajra alapozott diétát, valamint egy mintaétrendet is találsz benne.
 

Dia

	Avokádó	Az avokádó kifejezetten zsíros termés, amely magas rosttartalmának és alacsony glikémiás indexének köszönhetően hosszú időre jóllakottá tesz. Azonban magas kalóriatartalma miatt vacsorára már nem ajánlott a fogyasztása.	 

Avokádó

Az avokádó kifejezetten zsíros termés, amely magas rosttartalmának és alacsony glikémiás indexének köszönhetően hosszú időre jóllakottá tesz. Azonban magas kalóriatartalma miatt vacsorára már nem ajánlott a fogyasztása.
 

Dia

	Vaj	A vaj a legtisztább állati eredetű zsír, amely a telített zsírok közé tartozik, azonban ha kis mennyiségben fogyasztod, akkor ennek hatása nem kedvezőtlen.	 

Vaj

A vaj a legtisztább állati eredetű zsír, amely a telített zsírok közé tartozik, azonban ha kis mennyiségben fogyasztod, akkor ennek hatása nem kedvezőtlen.
 

Ezt is szeretjük
Fotó: