9 zöldség, ami kitűnő chips-alapanyag: egészségesek és finomak
Felejtsd el a hagyományos chipset, mutatunk valami sokkal egészségesebbet!

edesburgonyachips
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Időnként mindenki elcsábul a különféle ropogtatnivalókra, a chips pedig talán az egyik legkedveltebb valamennyi közül. Ugyanakkor mértéktelen fogyasztása könnyen túlsúlyhoz vezethet magas kalória-, illetve sótartalma miatt.

Szerencsére léteznek egészséges és finom nassolnivalók is, melyekből tényleg degeszre eheted magad. Ráadásul a lehető legváltozatosabban elkészítheted az idénynek megfelelő zöldségekből. Hiszen választék akad bőven, és szinte mindegyik tökéletes alap lehet. 

Chipsek zöldségből

A zöldségeket mosd meg, szárítsd meg, és vágd vékony karikákra. Ha azonos vastagságúra szeretnéd őket, reszeld le uborkareszelőn, esetleg vágd egyforma hasábokra. Rakd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe, locsold meg minimális olívaolajjal, és fűszerezd ízlés szerint sóval, borssal, curry-vel, bármivel.

Süsd ropogósra 170 fokos sütőben, körülbelül 40 perc alatt. Ne aggódj, ha elég vékonyra szeled, ennyi idő alatt tökéletesen átsülnek. Félidőben azért érdemes átforgatni, hogy egyenletesen piruljanak. Fontos, hogy ne olajban, hanem sütőben süsd a zöldséget, és ne takard le, amíg meleg, mert megpuhul. Mutatunk tíz zöldséget, mely szuper alapanyag lehet.

Ezt is szeretjük