A 3 legegészségesebb étel rák ellen
Egyél-igyál zöldeket!
A rák makacs ellenfél: könnyebb elkerülni, mint legyőzni. A színkód: zöld. Ezeket fogyaszd rendszeresen!

Ez is érdekelhet

Ki ne szeretné előre látni a jövőt? (x)

Krisztofer már szalad (x)

Borozzunk együtt: legyél trendszetter, válaszolj, nyerj! (x)

Őszi kikapcs: Íme a trendek! (x)

Bonyodalom a Hotel Numerában. (x)

beauty and style

Újból fehér lesz a ruha besárgult hónalja, ha ezt használod rá: csak a konyháig kell menni érte »

Mélyen hidratálják a bőrt és csökkentik a ráncokat: ceramidok nélkül nincs szép bőr »

Szuper egyszerű félkonty sietős napokra: 5 perc alatt elkészülsz vele »

retikül.hu
Top olvasott cikkek
bmi kalkulátor
nem

A te BMI-d:

Alultápláltságot jelent. Mindenképp fordulj orvoshoz, hogy feltárd az okokat!

A testsúlyod ideális, törekedj a mostani alkatod megőrzésére.

Fokozottan vagy kitéve az infarktusnak és más betegségeknek. Csökkentened kell a testsúlyodat!

Veszélyeztetett kategóriába tartozol, mielőbb fogyókúrába kell kezdened!

Az egészséged közvetlen veszélyben van. Azonnal orvos által felügyelt diétába kell kezdened!

számolújraszámol

Nem is olyan régen az orvosok még pusztán genetikai eredetűnek gondolták a rákot. Gyógymódként pedig csak a kínzó kemoterápia, illetve a fájdalmas műtét jöhetett szóba. Amerikai kutatók azonban kiderítették, hogy a betegek mindössze 20%-ánál vezethető vissza a rák genetikai tényezőkre, az esetek többségénél tehát nagyrészt a nem megfelelő életvitelnek köszönhetően alakul ki a halálos kór.

Szervezeted a zsírban gazdag táplálékok feldolgozása során savat termel, ha pedig általános elsavasodás jelentkezik, az szerveidre is kóros hatással lehet. Fontos tehát, hogy a megfelelő ételekkel lúgosítsd szervezeted, azonban a rákkutatások során az is kiderült, hogy mindez nem elegendő. A rostban gazdag étrend mellett még mindig magas a rák kialakulásának esélye, ha a sejtek nem képesek megfelelő sebességgel regenerálódni. Ha azonban amúgy egészséges étrendedbe jó sok zöld színű ételt is beépítesz, 40%-kal csökkentheted a rák kialakulásának esélyét!

Falj zöldeket!

Egyél sok salátát rák ellen. Hogy mire jó? A növények zöld színtestükkel fotoszintetizálnak. Azonban az oxigéntermelő folyamat során ők is károsodnak, ezért olyan anyagokat termelnek, amikkel képesek rongálódott sejtjeiket kijavítani. Ezt sokkal hatékonyabban teszik, mint a te szervezeted, azonban ha megeszed őket, a jótékony összetevők tovább építgetik a te sejtjeidet. Flavonoidok tehát nem csak az arckrémedbe kellenek: a szabadgyökök keletkezése nemcsak az öregedést gyorsítja fel, hanem rákot is okozhat.

Ne feledd: minél zöldebb, annál jobb! Először brokkolin végzett kísérletek során bukkantak a zöldségekben található endole carbinole 3 és sulphorophane nevű anyagokra, amik hatékonyan küzdenek a rák ellen.
A zöldségek emésztése során gyomrodban lúgos közeg marad hátra, így jótékonyan gátolják az elsavasodást is. A savfelhalmozódás következtében szervezeted kémiai folyamatai nem mennek végbe tökéletesen, azonban a zöldségek ebben is segíthetnek, katalizálva ezeket a folyamatokat.

Egy kiadós saláta segít biztosítani szervezeted oxigénellátását, miközben véredet is tisztítja. Az anyagcsere gyorsításával megszabadítanak a méreganyagoktól: frissebbnek, fiatalabbnak fogod magad érezni, ha minden nap legalább egy étkezés során zöldségeket eszel.

Tipp: Naponta legalább egyszer fogyassz minél több sötétzöld leveles zöldségből készült salátát! A legjobbak: brokkoli, saláta, kínai kel, káposzta, rukkola.

A tenger zöldje

Nem csak kerti zöldségekkel eheted magad egészségesre: ne feledd a tenger növényeit sem. A zöldes árnyalatú tengeri növények interferon-tartalma segít sejtjeid építésében, de fokozza a kórokozókat bekebelező makrofágok működését is.

Nyaraláskor tehát ne csak a tenger gyümölcseit élvezd, hanem zöldségeit is! A leghatékonyabbak a spirulina algák, amik kaphatóak természetgyógyászati termék formájában, étrendkiegészítőként is, azonban bevállalhatsz egy kiadós szusizást is. Ezúttal azonban ne a finom kis lazackockákra koncentrálj, hanem az algacsíkok miatt edd a makikat!

Az élet leve

A zöld tea polifenolokat tartalmaz, ami a növények antioxidáns hatását is adja. Azzal is növelheted tehát szervezeted rák elleni védekezőképességét, ha naponta legalább három csésze zöld teát iszol. A szívbetegségek megelőzésében is hatékonynak bizonyult a keleti nedű, úgyhogy az ellen is fogyaszthatod.

Ha figyelembe veszed az egészséges zöldeket, nem kell rettegned a ráktól, azonban ez még nem mentesít a szűrővizsgálatok alól! A kötelező vizsgálatokat semmiképpen ne hagyd ki, szervezeted csak folyamatos felügyelettel tartható karban.

A kutatások eredményei szerint a zöld ételek fogyasztásával a mellrák kockázata 25%-kal csökkenhet, a nőknél pedig ez a leggyakoribb daganatos megbetegedés. Ne hagyatkozz az utólagos kezelésekre, inkább étkezési szokásaidon változtass, és megúszhatod a kellemetlen következményeket.

Ezt is szeretjük