A 3 legegészségesebb étel rák ellen
A rák makacs ellenfél: könnyebb elkerülni, mint legyőzni. A színkód: zöld. Ezeket fogyaszd rendszeresen!
Nem is olyan régen az orvosok még pusztán genetikai eredetűnek gondolták a rákot. Gyógymódként pedig csak a kínzó kemoterápia, illetve a fájdalmas műtét jöhetett szóba. Amerikai kutatók azonban kiderítették, hogy a betegek mindössze 20%-ánál vezethető vissza a rák genetikai tényezőkre, az esetek többségénél tehát nagyrészt a nem megfelelő életvitelnek köszönhetően alakul ki a halálos kór.
Szervezeted a zsírban gazdag táplálékok feldolgozása során savat termel, ha pedig általános elsavasodás jelentkezik, az szerveidre is kóros hatással lehet. Fontos tehát, hogy a megfelelő ételekkel lúgosítsd szervezeted, azonban a rákkutatások során az is kiderült, hogy mindez nem elegendő. A rostban gazdag étrend mellett még mindig magas a rák kialakulásának esélye, ha a sejtek nem képesek megfelelő sebességgel regenerálódni. Ha azonban amúgy egészséges étrendedbe jó sok zöld színű ételt is beépítesz, 40%-kal csökkentheted a rák kialakulásának esélyét!
Falj zöldeket!
Egyél sok salátát rák ellen. Hogy mire jó? A növények zöld színtestükkel fotoszintetizálnak. Azonban az oxigéntermelő folyamat során ők is károsodnak, ezért olyan anyagokat termelnek, amikkel képesek rongálódott sejtjeiket kijavítani. Ezt sokkal hatékonyabban teszik, mint a te szervezeted, azonban ha megeszed őket, a jótékony összetevők tovább építgetik a te sejtjeidet. Flavonoidok tehát nem csak az arckrémedbe kellenek: a szabadgyökök keletkezése nemcsak az öregedést gyorsítja fel, hanem rákot is okozhat.
Ne feledd: minél zöldebb, annál jobb! Először brokkolin végzett kísérletek során bukkantak a zöldségekben található endole carbinole 3 és sulphorophane nevű anyagokra, amik hatékonyan küzdenek a rák ellen.
A zöldségek emésztése során gyomrodban lúgos közeg marad hátra, így jótékonyan gátolják az elsavasodást is. A savfelhalmozódás következtében szervezeted kémiai folyamatai nem mennek végbe tökéletesen, azonban a zöldségek ebben is segíthetnek, katalizálva ezeket a folyamatokat.
Egy kiadós saláta segít biztosítani szervezeted oxigénellátását, miközben véredet is tisztítja. Az anyagcsere gyorsításával megszabadítanak a méreganyagoktól: frissebbnek, fiatalabbnak fogod magad érezni, ha minden nap legalább egy étkezés során zöldségeket eszel.
A tenger zöldje
Nem csak kerti zöldségekkel eheted magad egészségesre: ne feledd a tenger növényeit sem. A zöldes árnyalatú tengeri növények interferon-tartalma segít sejtjeid építésében, de fokozza a kórokozókat bekebelező makrofágok működését is.
Nyaraláskor tehát ne csak a tenger gyümölcseit élvezd, hanem zöldségeit is! A leghatékonyabbak a spirulina algák, amik kaphatóak természetgyógyászati termék formájában, étrendkiegészítőként is, azonban bevállalhatsz egy kiadós szusizást is. Ezúttal azonban ne a finom kis lazackockákra koncentrálj, hanem az algacsíkok miatt edd a makikat!
Kiút a társfüggőségből - Hogyan szabadulj meg a mérgező kapcsolatoktól?
Knapek Éva klinikai szakpszichológus, tabuk nélkül beszél a társfüggőség jellemzőiről, és bemutatja a kialakulásának okait, a kapcsolati dinamikákat, és a felismeréshez vezető jeleket a saját életünkben, közeli kapcsolatainkban. A Femina Klub januári előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz hogyan léphetsz ki ezekből a helyzetekből, és hogyan alakíthatsz ki egészséges, egyenrangú kapcsolatokat.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2025. január 7. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció
Az élet leve
A zöld tea polifenolokat tartalmaz, ami a növények antioxidáns hatását is adja. Azzal is növelheted tehát szervezeted rák elleni védekezőképességét, ha naponta legalább három csésze zöld teát iszol. A szívbetegségek megelőzésében is hatékonynak bizonyult a keleti nedű, úgyhogy az ellen is fogyaszthatod.
Ha figyelembe veszed az egészséges zöldeket, nem kell rettegned a ráktól, azonban ez még nem mentesít a szűrővizsgálatok alól! A kötelező vizsgálatokat semmiképpen ne hagyd ki, szervezeted csak folyamatos felügyelettel tartható karban.
A kutatások eredményei szerint a zöld ételek fogyasztásával a mellrák kockázata 25%-kal csökkenhet, a nőknél pedig ez a leggyakoribb daganatos megbetegedés. Ne hagyatkozz az utólagos kezelésekre, inkább étkezési szokásaidon változtass, és megúszhatod a kellemetlen következményeket.
OLVASD EL EZT IS!
- cukorbetegség
- uborka
Az uborka 3 áldásos egészségügyi hatása
- paradicsom
- káposzta
A 3 legerősebb rákellenes nyári zöldség
- bőrápolás
- termékenység