490 kalória mínusz: ennyi vizet fogyassz, hogy hatékonyan támogasd vele a diétád

Látványosan gyorsítja a fogyást.

Vízfogyasztás fogyókúrában
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Gyakran hallhatod, hogy egy nagy pohár víz segít a rád törő nassolási vágy csökkentésében. Ez azonban még nem minden: kutatások bizonyították, hogy hogyan és mennyi víz elfogyasztása segít a fogyókúrában.

A megfelelő hidratáltság számos más jótékony változást is eredményez: kisimítja a bőrt, energiával tölt fel, és segít a tápanyagok felszívódásában. Ezenkívül három kutatócsoport további kapcsolatot állapított meg a vízfogyasztás mennyisége és a fogyás között.

A jeges víz ereje

Minél hidegebb a víz, annál hatékonyabban működik az a zsírégető folyamat, mely a test felmelegítő erejére épül. Körülbelül két és fél deciliter jéghideg víz 7 kalória elégetésére készteti a szervezetet - olvasható egy publikációban a Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism tudományos lapban.

Ha tehát valaki naponta tíz pohár hideg vizet megiszik, 490 kalóriát égethet el hetente. Ez egy év alatt több mint három kilogramm súlyvesztést jelent, ami ugyan nem feltétlenül tűnik soknak, ám, ha azt veszed, hogy mindez csak a vízivásnak köszönhető, nem is olyan csekély eredmény - ha pedig a diéta és a rendszeres sport kiegészítéseként veted be, nagyon látványos változást indíthatsz el vele.

Lökés az anyagcserének

Egy német tanulmány is arról tanúskodik, hogy néhány pohár víz hihetetlenül képes felélénkíteni a test zsírégető mechanizmusait. Azok a kutatásban szereplő alanyok, akik két pohár szoba-hőmérsékletű vizet megittak, már fél óra alatt igazi lökést tapasztaltak a zsírégetésben.

A cikk az ajánló után folytatódik

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

A kedvező hatás szintén annak köszönhető, hogy a szervezet energiát ad le, amikor a vizet felmelegíti a test saját hőmérsékletére. Az ebből következő kalóriaveszteség egy fogyókúra során nagy segítség lehet.

Segít kevesebbet enni

A vízivás a szervezeted megterhelése nélkül vezet ahhoz, hogy eltelítve érezd magad reggeli, ebéd és vacsora után. Egy brit kutatás során olyan túlsúlyos felnőttek fogyását figyelték meg, akik közel két pohárnyi, tehát körülbelül fél liter vizet ittak meg fél órával az étkezések előtt.

A vizsgálat 12 hete alatt az alanyok 1-1,5 kilogrammot le tudtak adni csak azáltal, hogy az étkezés előtt már részben telve volt a gyomruk - olvasható egy, az Obesity hasábjain publikált kutatásban. Az ok pedig a gyomor befogadási korlátaiban rejlik: ha az már részben eltelt vízzel, egyszerűen kevesebb hely marad az ételnek.

Házi, cukormentes üdítő

A fogyókúra alatt sem kell csakis unalmas vizet kortyolgatnod, hiszen sokféle ízzel feldobhatod úgy, hogy közben nem adsz hozzá jelentős mennyiségű kalóriát, és nem cukrozod. Cikkünkben nagyszerű recepteket találsz! 

Házi, cukormentes üdítő, amit a fogyókúra alatt is ihatsz: többféle egyszerű recepttel

Nézegess képeket!

Elolvasom
Ezt is szeretjük