Az 5 legveszélyesebb sztárdiéta a szakértők szerint

Ne fogyj velük!

Hallottál már az alkorexiáról? És a levegődiétáról? Ha lehet, ne próbáld ki őket!

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A Brit Dietetikus Szövetség minden évben összeállítja azoknak a hírességek körében népszerű fogyókúrás étrendeknek a listáját, amelyekkel nem ajánlott fogyni.

Ha ismét azt tervezed, hogy az ünnepek után, januárban kezded majd a szokásos éves diétádat, az alábbiakkal biztosan nem érdemes próbálkoznod.

Levegődiéta

Állítólag Michelle Pfeiffer és Madonna is kísérletezik az úgynevezett levegődiétával. Ennek lényege, hogy megpróbálnak a napfényből és a friss levegőből hozzájutni azokhoz az tápanyagokhoz, amelyekre szükség van a szervezet működéséhez.

A szakértők véleménye

A Brit Dietetikus Szövetség véleménye szerint friss levegő nélkül valóban nem lehet élni, ám szilárd és folyékony táplálék nélkül sem. A diéta magában hordozza a kiszáradás, az alultápláltság és a halál kockázatát.

Biotyping étkezési terv

Boy George ennek a fogyókúrás módszernek tulajdonítja, hogy sikerült megszabadulnia plusz kilóitól. A Biotyping lényege, hogy specifikusan bizonyos testrészeken próbálja csökkenteni a zsírpárnák mennyiségét egyes ételek teljes kizárásával, valamint a hormonrendszer működésének átalakításával.

A szakértők véleménye

A Brit Dietetikus Szövetség szerint a módszer túlságosan támaszkodik az étrend-kiegészítők fogyasztására, valamint a hormonrendszer működésével kapcsolatos elképzelései meglehetősen áltudományosak.

Gluténmentes diéta

Gwyneth Paltrow gluténmentes diétával őrzi meg karcsúságát. A fogyókúra lényege, hogy teljesen kizárja az étrendből az olyan gluténtartalmú ételeket, mint például a búza, az árpa, a rozs vagy a zab.

A szakértők véleménye

A Brit Dietetikus Szövetség szerint az étrendet gluténérzékenységben szenvedők számára találták ki, és bár számos kutatási eredmény alátámasztotta, hogy súlyvesztéshez vezet az egészséges emberek esetében is, lehetnek csapdái. Nevezetesen az, hogy sokan gondolják, ha gluténmentes diétát folytatnak, nem kell odafigyelniük a kalóriabevitelre, és korlátlanul fogyaszthatnak olyan hizlaló élelmiszereket, mint a kolbász vagy a sör.

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Alkorexia

Már a tavalyi összeállításban is negyedik helyen végzett az a fogyókúrás módszer, amelyre a híresztelések szerint sok topmodell esküszik. Az alkorexia lényege a hétköznapok folyamán jelentősen csökkentett energiabevitel, amiért cserébe hétvégén vagy esténként komolyabb mennyiségű alkoholbevitel is megengedett.

A szakértők véleménye

Ez a sajátosan értelmezett léböjtkúra a Brit Dietetikus Szövetség szerint komoly veszélyeket rejt magában. A nagyobb mértékű alkoholfogyasztás káros egészségügyi hatásait talán felesleges is ragozni, de a durván csökkentett táplálékbevitel vitamin-, illetve tápanyaghiányhoz vezethet, és már néhány nap múltán levertséget, fáradtságot fogsz tapasztalni.

Tipikus hibák az edzés során

Nemcsak az étkezésben, a sportban is könnyű hibákat véteni. Kattints az alábbi videóra, és hallgasd meg, melyek a legtipikusabbak!

Dukan-diéta

Néhány évvel ezelőtt Pippa Middletonnak és Jennifer Lopeznek köszönhetően vált híressé a Dukan-diéta. A négyfázisú diéta alapja a magas fehérje- és alacsony szénhidrátbevitel, aminek köszönhetően rövid időn belül látványos súlyvesztés érhető el - ám a kezdeti fogyás inkább csak a folyadékvesztésnek köszönhető.

A szakértők véleménye

A Brit Dietetikus Szövetség véleménye szerint a Dukan-diéta túlságosan merev, sok élelmiszer fogyasztását teljesen kizárja az étrendből. Még a fogyókúrát megalkotó Pierre Dukan is felhívta rá a figyelmet, hogy a diéta olyan mellékhatásokkal járhat, mint a gyengeség, a székrekedés, és követése mellett szükség van különböző táplálékkiegészítők szedésére.

Ezt is szeretjük