Hogyan lehet kisebb a vádlid? A személyi edző által ajánlott módszer

Fontos, hogy megértsd a vádli anatómiáját, és ennek megfelelően formáld.

Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Még mindig tartja magát a tévhit, miszerint vastag vádlira szálkásítani kell, a valóság azonban ennél kicsit bonyolultabb.

Ahogyan a hasizom-gyakorlatok nem tüntetik el az úszógumikat, a folyamatos vádlizás hatására sem fog az alsó lábszár elvékonyodni.

Hogyan lehet kisebb a vádlid?

- A test zsírraktára komplex egészet alkot, így a lábon - akár a vádlin - található felesleg is csak a már jól bevált módon tüntethető el: diétával és mozgással - tudjuk meg Kremer-Kaposi Péter személyi edzőtől.

A vádli esetében alapvetően igaz, hogy rengeteg múlik a genetikán, a csontok vastagságán. A testrész természettől kapott formáján vajmi keveset tudsz változtatni. Optikailag csalni azonban mindig lehet.

- Amennyire én látom, a hölgyek sokszor abban a tévhitben élnek, hogy a vékony, de alaktalan comb és vádli a szép. Biztosíthatok mindenkit, hogy az arányosan kidolgozott izomzat mindig és minden körülmények között szép, még a hölgyek esetében is - szögezi le Kremer-Kaposi Péter.

Képeken 3 vádliformáló gyakorlat

Nézegess képeket!

Elolvasom

Egy kis vádlianatómia

Ami bizton állítható, hogy a vastagabb bokával megáldottak esetében nem ajánlatos bizonyos gyakorlatokat túlzásba vinni.

- Egy eredetileg gastrocnemius nevű izom az, amit a hétköznapi nyelvben mindenki vádlinak hív. Ez kerekedik az alsó lábszárunkon. Van azonban egy másik izom, a soleus, ami a már előbb említett izom alatt helyezkedik el, és egészen bokánkig terjed. Nem nehéz kitalálni, hogy ha ennek erősítését túlzásba viszed, akkor a boka is vastagodni fog.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

A szakértő által ajánlott gyakorlatok

Fontos, hogy kerüld az ülve vagy behajlított térddel végrehajtott vádligyakorlatokat, ilyenkor ugyanis túlnyomórészt az utóbbi izom dolgozik. Az állva végzett gyakorlatok ugyanakkor az úgymond klasszikus vádlit erősítik és formálják.

Végül pedig lényeges, hogy a zsírfelesleget soha ne keverd össze a csontozat vastagságával. Ha attól vastag a bokád, hogy túlsúlyod van, akkor diétázni és mozogni kell! Jó választás lehet a kocogás, a kerékpár vagy az ellipszis tréner.

Ezt is szeretjük