Így előzd meg a derék- és nyakfájdalmat, gerincpanaszokat: a jó testtartás kulcsfontosságú

Milyen a testtartásod? Ha rossz, hosszú távon a legkülönfélébb gerincpanaszokkal számolhatsz.

Testtartás fontossága
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Napjainkban egyre többen szenvednek különböző gerincbántalmaktól, sokan élnek át derék-, illetve nyakfájdalmat, de a lapockák közötti fájdalom sem ritka. Aggasztó jelenség, hogy a panaszok már a fiatalabb korosztályban is megjelennek. Az okok az életmódban keresendők. A mozgásszegény mindennapok, a monitor előtti munkavégzés és a túlzott okostelefon-használat mind-mind nyomot hagy a gerincen.

A rossz testtartás idővel rögződik, megváltozik az izmok lefutása, egyesek túlnyúlnak, mások feszesebbek lesznek, a csigolyák egymáshoz viszonyított helyzete is módosul. Hosszú távon a gerinc fiziológiás görbületeinek eltérésével lehet számolni, ami a mindennapokat is nehezítő fájdalomhoz vezethet.

A testtartás beállítása segít a megelőzésben

A helyes testtartás megőrzése, visszaállítása elengedhetetlen a kellemetlenségek, degeneratív gerincbántalmak megelőzéséhez. Ehhez ajánlott szakember segítségét is igénybe venni, hiszen a rögzült minták leküzdése nagy odafigyelést igényel. Az aktív életvitel, a hosszas, mozgásmentes időszakok megszakítása szintén fontos célkitűzés a fájdalom elkerüléséhez.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük