15 természetes gombaölő
Ismerd meg a leghatékonyabb természetes gombagyilkosokat!

Dia

Gránátalma A kutatók nem csupán vírusellenes hatását igazolták, hanem bebizonyosodott, hogy a gombák és baktériumok ellen is védelmet biztosít. Fogyasztásával tehát nem csupán az influenzát előzheted meg, hanem elejét veheted a visszatérő Candida-fertőzésnek is.Kapcsolódó cikk:A 3 legerősebb vírusgyilkos gyümölcs őszre »

Gránátalma

A kutatók nem csupán vírusellenes hatását igazolták, hanem bebizonyosodott, hogy a gombák és baktériumok ellen is védelmet biztosít. Fogyasztásával tehát nem csupán az influenzát előzheted meg, hanem elejét veheted a visszatérő Candida-fertőzésnek is.

Kapcsolódó cikk:
A 3 legerősebb vírusgyilkos gyümölcs őszre »

Dia

Szegfűszeg Nemcsak étvágyjavító, hanem erélyes antiszeptikus, fertőtlenítő és gombaellenes hatású. Mindezek miatt a szegfűszeget bátran használhatod szájűri gyulladások kezelésére vagy gyógyteák alapanyagaként.

Szegfűszeg

Nemcsak étvágyjavító, hanem erélyes antiszeptikus, fertőtlenítő és gombaellenes hatású. Mindezek miatt a szegfűszeget bátran használhatod szájűri gyulladások kezelésére vagy gyógyteák alapanyagaként.

Dia

Grapefruit A gyümölcs maga is nagyon egészséges, de a magjából készített kivonat rendkívül pozitív tulajdonságokkal rendelkezik. Sejtregeneráló és antioxidáns hatásáról ismert, emellett vírus- és gombaölő, ugyanakkor immunerősítő tulajdonsággal is bír.Kapcsolódó cikk:A 3 leghatásosabb természetes immunerősítő »

Grapefruit

A gyümölcs maga is nagyon egészséges, de a magjából készített kivonat rendkívül pozitív tulajdonságokkal rendelkezik. Sejtregeneráló és antioxidáns hatásáról ismert, emellett vírus- és gombaölő, ugyanakkor immunerősítő tulajdonsággal is bír.

Kapcsolódó cikk:
A 3 leghatásosabb természetes immunerősítő »

Dia

Oregano Az oregano gombaölő tulajdonságú fűszernövény. Emellett a lúgosító étrendbe is remekül beleilleszkedik. Használd bátran ételeid ízesítéséhez.Kapcsolódó cikk:A 4 legütősebb lúgosító táplálék »

Oregano

Az oregano gombaölő tulajdonságú fűszernövény. Emellett a lúgosító étrendbe is remekül beleilleszkedik. Használd bátran ételeid ízesítéséhez.

Kapcsolódó cikk:
A 4 legütősebb lúgosító táplálék »

Dia

Bojtorján A gyógynövény remek egészségügyi hatásait régóta ismeri a népi gyógyászat. Napjainkban a kozmetikai ipar is hasznosítja gombaölő tulajdonságait - például samponok és intim mosakodók alapanyagaként.Kapcsolódó cikk:Intim mosakodók körképe »

Bojtorján

A gyógynövény remek egészségügyi hatásait régóta ismeri a népi gyógyászat. Napjainkban a kozmetikai ipar is hasznosítja gombaölő tulajdonságait - például samponok és intim mosakodók alapanyagaként.

Kapcsolódó cikk:
Intim mosakodók körképe »

Dia

Feketedió Kérgét és gyümölcsét egyaránt használják bőrgombásodás ellen. Korábban daganatellenes hatást is tulajdonítottak neki. Ez a megfigyelés valószínűleg abból adódott, hogy gombaölő tulajdonsága miatt távol tartja azokat a gombákat, amelyeknek bizonyos anyagai rákkeltők.

Feketedió

Kérgét és gyümölcsét egyaránt használják bőrgombásodás ellen. Korábban daganatellenes hatást is tulajdonítottak neki. Ez a megfigyelés valószínűleg abból adódott, hogy gombaölő tulajdonsága miatt távol tartja azokat a gombákat, amelyeknek bizonyos anyagai rákkeltők.

Dia


            	Élőflórás joghurt
            	Ha a Candida albicans nevű, hüvelyben élő élesztőgomba túlszaporodik, kellemetlen viszketést okozhat. Egy amerikai vizsgálat során bizonyították, hogy a betegség jelentkezésének valószínűsége jelentősen csökken azoknál a nőknél, akik napi egy pohár élőflórás joghurtot fogyasztanak.
            	
            	Kapcsolódó cikk:
            	Rák, gombás fertőzés és hólyaghurut ellen »

Élőflórás joghurt

Ha a Candida albicans nevű, hüvelyben élő élesztőgomba túlszaporodik, kellemetlen viszketést okozhat. Egy amerikai vizsgálat során bizonyították, hogy a betegség jelentkezésének valószínűsége jelentősen csökken azoknál a nőknél, akik napi egy pohár élőflórás joghurtot fogyasztanak.

Kapcsolódó cikk:
Rák, gombás fertőzés és hólyaghurut ellen »

Dia

Kakukkfű A kakukkfű jól ismert gyógynövény asztmás tünetek enyhítésére, valamint gyakran használják fájdalomcsillapításra is. Fő hatóanyaga, a timol hússzor hatékonyabb a különféle mikroorganizmusok ellen, mint a fenol – amely egy vegyi eredetű fertőtlenítő szer. Kapcsolódó cikk: A 3 leghatékonyabb fűszernövény Candida ellen »

Kakukkfű

A kakukkfű jól ismert gyógynövény asztmás tünetek enyhítésére, valamint gyakran használják fájdalomcsillapításra is. Fő hatóanyaga, a timol hússzor hatékonyabb a különféle mikroorganizmusok ellen, mint a fenol – amely egy vegyi eredetű fertőtlenítő szer.

Kapcsolódó cikk:
A 3 leghatékonyabb fűszernövény Candida ellen »

Dia

Lapacho A lapacho tea a lapacho fa vöröses, belső kérgéből készül. Bőrbetegségeknél – akné, ekcéma, lábgomba, dermatitisz, napégés, neurodermitisz – a lapachót kenőcs, borogatás, kötés formájában kell alkalmazni.

Lapacho

A lapacho tea a lapacho fa vöröses, belső kérgéből készül. Bőrbetegségeknél – akné, ekcéma, lábgomba, dermatitisz, napégés, neurodermitisz – a lapachót kenőcs, borogatás, kötés formájában kell alkalmazni.

Dia

Fokhagyma Készíts fokhagymalevet néhány átpréselt fokhagymából, majd 1:10 arányban hígítsd desztillált vízzel. Ebbe az oldatba márts vattát, és éjszakára rögzítsd a körmödre, ha gombás fertőzéssel küzdesz.Kapcsolódó cikk: A 3 leghatékonyabb fűszernövény Candida ellen »

Fokhagyma

Készíts fokhagymalevet néhány átpréselt fokhagymából, majd 1:10 arányban hígítsd desztillált vízzel. Ebbe az oldatba márts vattát, és éjszakára rögzítsd a körmödre, ha gombás fertőzéssel küzdesz.

Kapcsolódó cikk:
A 3 leghatékonyabb fűszernövény Candida ellen »

Dia

Levendula Készíts ülőfürdőt gombás fertőzés ellen! Adj három liter melegvízhez egy liter lapacho teát. Ezután öt csepp levendulaolajat oldj fel egy kevés tejben, majd add a vízhez és a teához. Mártózz a fürdőben körülbelül húsz percig. Kapcsolódó cikk: A 3 leghatékonyabb fűszernövény Candida ellen »

Levendula

Készíts ülőfürdőt gombás fertőzés ellen! Adj három liter melegvízhez egy liter lapacho teát. Ezután öt csepp levendulaolajat oldj fel egy kevés tejben, majd add a vízhez és a teához. Mártózz a fürdőben körülbelül húsz percig.

Kapcsolódó cikk:
A 3 leghatékonyabb fűszernövény Candida ellen »

Dia

Sóskaborbolya A növény gyökerének kérge vérnyomás-szabályozó, epehajtó és májerősítő hatású. De a sóskaborbolya fertőtlenítő és gombaölő tulajdonsággal is bír. Hatékonyan alkalmazható a húgyúti és a hüvelyi  fertőzések ellen.

Sóskaborbolya

A növény gyökerének kérge vérnyomás-szabályozó, epehajtó és májerősítő hatású. De a sóskaborbolya fertőtlenítő és gombaölő tulajdonsággal is bír. Hatékonyan alkalmazható a húgyúti és a hüvelyi  fertőzések ellen.

Dia

Teafa Régóta ismeretes a teafaolaj gombaölő tulajdonsága. Öt csepp teafaolajat keverj el két teáskanál élőflórás joghurtban. Márts bele egy minitampont, és éjszakára helyezd fel a hüvelybe. Az illóolaj elpusztítja a kórokozókat, az élőflórás tejtermék pedig Lactobacillusokat tartalmaz, melyek segítenek helyreállítani a hüvely természetes egyensúlyát.Kapcsolódó cikk:A hüvelygomba természetes kezelése »

Teafa

Régóta ismeretes a teafaolaj gombaölő tulajdonsága. Öt csepp teafaolajat keverj el két teáskanál élőflórás joghurtban. Márts bele egy minitampont, és éjszakára helyezd fel a hüvelybe. Az illóolaj elpusztítja a kórokozókat, az élőflórás tejtermék pedig Lactobacillusokat tartalmaz, melyek segítenek helyreállítani a hüvely természetes egyensúlyát.

Kapcsolódó cikk:
A hüvelygomba természetes kezelése »

Dia

Sáfrány Az egyik legerősebb gombaölő tulajdonsággal bíró fűszernövény. Gyakran a Candida ellenes diéták szerves részét képezi. Kapcsolódó cikk: A gyógyító, karcsúsító Candida-diéta »

Sáfrány

Az egyik legerősebb gombaölő tulajdonsággal bíró fűszernövény. Gyakran a Candida ellenes diéták szerves részét képezi.

Kapcsolódó cikk:
A gyógyító, karcsúsító Candida-diéta »

Dia

Rozmaring Az aromás fűszernövény baktérium- és gombaölő, illetve fájdalomcsillapító tulajdonságú. Ugyanakkor a rozmaring fogyasztásának köszönhetően csökkenthető a rákos megbetegedéseket jelentő génmutációk kialakulásának kockázata is.

Rozmaring

Az aromás fűszernövény baktérium- és gombaölő, illetve fájdalomcsillapító tulajdonságú. Ugyanakkor a rozmaring fogyasztásának köszönhetően csökkenthető a rákos megbetegedéseket jelentő génmutációk kialakulásának kockázata is.
Blog.hu ajánló
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: