Hány percet töltesz a szabadban télen?
A minimális napi szükséglet
Nem azzal szolgálod az egészségedet, ha sok időt töltesz télen a meleg szobában.

beauty and style
Top olvasott cikkek

Ahogy a hőmérő higanyszála nulla fok felé közelít, majd átmegy mínuszba, egyre kevesebb időt töltesz odakint. Arról azonban nem szabad megfeledkezned, hogy szervezeted itt, a Kárpád-medencében a négy évszakhoz alkalmazkodott.

Nem kell a megfázástól tartanod, hiszen éppen azzal erősíted az immunrendszeredet, ha nem ülsz egész nap a fűtött szobában.

Ezért tölts időt a szabadban!

A téli estéket sokan töltik a meleg szobában, begubózva, egy jó film társaságában. Ez még önmagában nem probléma, ám ha az egész évszak ennek jegyében telik, azzal már magad ellen dolgozol.

Testednek szüksége van a mozgásra, sőt, a hidegre is! Ha télen szinte kizárólag fűtött irodában vagy lakásban tartózkodsz, romlik a szervezeted alkalmazkodóképessége, elkényelmesedsz. Mindez nem csupán pluszkilók formájában mutatkozik meg, de a közérzeted is rosszabb lesz, az immunrendszered pedig gyengül.

Nem a hidegtől leszel náthás

Sokan tévesen úgy gondolják, hogy a hidegtől lesznek náthásak. Valójában a náthát vírusok okozzák - a kórokozók azonban odakint, a hidegben nehezebben szaporodnak.

A hideg és a náthás megbetegedések közötti kapcsolat sokkal inkább azzal magyarázható, hogy télen - a vitaminszegényebb táplálkozásból és a kevés mozgásból adódóan - általában gyengébb az immunrendszered.

Ezen kívül mivel nemcsak te, de a kollégáid és a családtagjaid is szívesebben töltik idejüket a fűtött irodában, illetve lakásban, ezekben a levegőtlen terekben könnyebben átadjátok egymásnak a kórokozókat.

Immunvédelem a természet erejével

Az Immunarom illóolaj-keverék 100% tiszta és természetes, bevizsgált kemotípusú illóolajokból készült, diffúzorba párologtatáshoz vagy szaunázáshoz ajánljuk.

Az erdeifenyő, a madagaszkári kámforfa és a niaouli a legerőteljesebb vírusölő, nyákoldó és immunerősítő illóolajok közé tartoznak. Mellettük megtalálható a keverékben a sárgafenyő, amely erőteljes fizikai és pszichés görcsoldó hatású, tüdőt tisztító és a tüdőt energiáit gyógyító olaj. Összetevői közül a populáris aromaterápia legnépszerűbb illóolaja, a teafa is megtalálható, mely baktérium- és gombaölő, általános fertőtlenítő hatású.

Ha szeretnéd az egészséged megőrizni, válaszd a természet patikáját!

Tudj meg róla többet!

Promóció

Napi 30 perc odakint

Annak érdekében, hogy szervezeted ellenálló képessége javuljon, immunrendszered erősödjön, naponta legalább fél órát ajánlott odakint töltened. A szabad levegőn történő mozgás hatására fokozódik a tüdő légcseréje, a vérkeringés felgyorsul. A hétvégéken érdemes nagyobb, több órás sétákat is tenned a szabadban.

A megfelelő öltözetre természetesen ügyelned kell: fontos, hogy rétegesen öltözködj, hiszen a rétegek közötti levegő is jól hőszigetel. A legalsó réteg mindenképpen legyen pamutból, hogy felszívhassa az esetleges izzadtságot.

Ezt is szeretjük