8 sztár, aki nyíltan beszélt a menopauzáról: Gwyneth Paltrow fizikai tüneteiről mesélt
A menopauzáról még ma is viszonylag kevés szó esik, holott fontos lenne, hogy nyíltan lehessen róla beszélgetni.

gwyneth paltrow
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A menopauza még mindig tabutémának számít, szerencsére azonban egyre többen vannak, akik nyíltan beszélnek róla, köztük világsztárok is.  

Ez azért tekinthető szerencsés fejleménynek, mert a nemzetközi szinten ünnepelt hírességek hangja messzire eljut, és az sem kizárt, hogy kiállásuk, példájuk hatással van a közvéleményre. Fontos, hogy a változókorról nyíltan lehessen társalogni, hiszen ez jócskán megkönnyítheti a nők életét. 

Sztárok, akik nyíltan beszéltek a menopauzáról

A perimenopauza és a menopauza fizikai és pszichés tüneteket egyaránt okozhat, egyénenként eltérő, hogy ezekből ki mennyit, mikor és milyen intenzíven tapasztal meg. A változókorral átmenetileg nehezebbé válhat az alvás, ami ronthat a nappali teljesítményen és egy sor betegség kockázatát növeli. A hormonális változások miatt egyébként is megnő bizonyos kórképek, például a szívbetegség vagy a csontritkulás valószínűsége, és a kilók is könnyebben felszaladnak, ami szintén hozzájárulhat a legkülönfélébb egészségügyi problémák kialakulásához. Lényeges tehát, hogy a menopauza komplex jelenségéről szó essen. A következő hírességek megtörték a csendet. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük