20-szor erősebb antioxidáns, mint a C-vitamin, és szépít is
Így fogyaszd!
A természetes szer egy bizonyos OPC-nek köszönheti gyógyhatását.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az antioxidánsok olyan vegyületek, amelyek felveszik a harcot a sejtkárosító hatású szabadgyökökkel - lassítva ezzel az öregedési folyamatokat, valamint csökkentve az olyan krónikus betegségek kialakulásának esélyét, mint a rák vagy a szív- és keringési rendszert érintő problémák.

Elsősorban a friss zöldségek, gyümölcsök tartalmaznak nagy mennyiségben antioxidánsokat, de érdemes megismerned olyan természetes készítményekkel is, amelyekben koncentrált formában van jelen.

A szőlőmagkivonat és az OPC

Tudósok a kékszőlő héjából, illetve magjából egy OPC - oligomeric procyanidins - nevű antioxidáns vegyületet mutattak ki, amely legalább 20-szor erősebb a C-vitaminnál, illetve az E-vitaminnál.

Erős antioxidáns hatásának köszönhetően a szőlőmagkivonat számos kardiovaszkuláris megbetegedés természetes ellenszere lehet: javítja a vérkeringést, az erek állapotát, csökkenti a koleszterinszintet, ezen kívül rákellenes hatással is bír.

Mivel képes a vér-agy gáton is áthatolni, az agysejteket is védi a szabadgyökök károsító hatásaitól. Óvja és erősíti a bőrben lévő kollagént, emiatt segít megőrizni a bőr rugalmasságát, kozmetikai célokra is használják. Sőt, az olyan kötőszöveti betegségek kezelésére is alkalmas, mint a rheumatoid arthritis.

Napi adag

Az eddigi tanulmányok alapján napi 100-300 milligramm szőlőmagkivonat fogyasztása ajánlott. Érdemes mindig ugyanabban az időben szedned a kivonatot, mert 24 óra elteltével a készítmény aktív alkotóelemeinek csak 25%-a marad a szervezetben.

Mire figyelj?

Ha bármilyen gyógyszert rendszeresen szedsz, mielőtt elkezdenéd a szőlőmagkivonat alkalmazását, beszélj orvosoddal. A szőlőmagkivonat kölcsönhatásba léphet ugyanis egyes fájdalomcsillapítókkal, vérhígítókkal, bizonyos szívgyógyszerekkel. Ha allergiás vagy a szőlőre, ne fogyassz szőlőmagkivonatot se! Vásárláskor lehetőleg olyan terméket válassz, mely 92-95%-os hatóanyag-tartalommal bír.

Ezt is szeretjük