Több só van bennük, mint hiszed!
A sós ételek nagyon egészségtelenek, kerüld el őket!
A magas vérnyomás, más néven hipertónia - mely a magyar felnőtt lakosság közel egyharmadát érinti - egyik legfontosabb kockázati tényezője a túlzott sóbevitel. Az agyvérzések 62%-ának és a szívkoszorúér-betegségek 49%-ának hátterében is a magas vérnyomás áll, ami azért veszélyes, mert az említett betegségek felelősek a hazai lakosság halálozásának több mint feléért.
A fokozott sóbevitel azonban a magas vérnyomástól függetlenül is növeli az agyvérzés, a vesebetegség, valamint a bal kamrai izomtömeg-vastagodás kialakulásának kockázatát. Lapozd végig az alábbi galériát, és nézd meg, mely hétköznapi ételek tartalmazzák a legtöbb sót!
Ha többet szeretnél tudni a témáról, az Országos Élelmezés- és Táplálkozástudományi Intézet összesítésében további adatokat találsz.
Az egészség jegyében
A sok egészségromboló étel után nézd meg a legegészségesebb táplálékokat, és iktasd is be őket a mindennapi étrendedbe.
OLVASD EL EZT IS!
- influenza
- gyógyító táplálékok
Ezeket edd influenza ellen!
- vírus
- mustár