Alig ismert rákellenes gyógymód: hallottál már a Simonton-terápiáról?
A gyógyulás sikere - csakúgy, mint más betegségeknél - a ráknál is sokszor a lélek erején múlik.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint 2011-ben 128 795 ember veszítette életét hazánkban, közülük 32 670 rákos megbetegedés következtében hunyt el. A rák kialakulásában az egészségtelen táplálkozás, valamint a mozgásszegény életmód mellett jelentős szerepe van a pszichés tényezőknek is. Éppen ezért a gyógyításában, a gyógyulás folyamatában sem lehet megkerülni a személyiséget.

Simonton - amerikai pszichiáter és onkológus - készítette el azt a modellt, amely levezeti, hogy a stressz miként alakít ki a testben daganatot. Alábbi cikkünkben három szakértő: Gerlei Zsolt - a családállítással foglalkozó Gilford Akadémia megalapítója -, dr. Bán Domonkos - holisztikus orvos - és dr. Valló Ágnes - belgyógyász, természetgyógyász, mentálhigiénikus - véleményét olvashatod a Simonton-módszerrel kapcsolatban.

Mi is az a Simonton-terápia?

A módszert egy daganatos betegekkel foglalkozó amerikai orvos házaspár, Carl Simonton onkoradiológus, valamint felesége, Stephanie Matthews pszichoterapeuta dolgozta ki. Megfigyeléseik szerint a daganatos megbetegedések hátterében szinte mindig valamilyen fel nem dolgozott krízishelyzet áll.

Simonton modellje

Gerlei Zsolt a pszichoszomatikus tünetek megjelenését kutatja a transzgenerációs mintázatokban, a család- és rendszerállítások során. Mint mondja, a daganatos betegek pszichológiai állapota az úgynevezett Simonton-modellel írható le.

- Simonton klasszikus modellje onnan indul ki, hogy van egy stresszforrás, amely - mint kívülről vagy belülről jött impulzussorozat - a testben daganatként realizálódik.

Egy lelki vagy energetikai történés fizikailag sejtburjánzást eredményez. Viszont ha ez igaz, akkor a stresszforrást megváltoztatása feltehetően ugyanolyan változást eredményez.

Szembenézés a betegséggel

- Nagyon gyakran nehéz az embereket szembesíteni a problémájukkal. Elmennek az orvoshoz, terapeutához, leülnek vele konzultálni, de nem érezni rajtuk, hogy valóban ki akarnak mászni a bajból. Amíg hárítják a problémát, és nem néznek vele farkasszemet, addig nincs mit tenni. Ha ez sikerül, azt hívjuk terápiára képes állapotnak. Vannak fázisai annak, hogy mi zajlik le egy emberben, ha rákot diagnosztizálnak nála. A teljes elutasítás után jön a miért pont én? szakasz, és mindezek után az a legjobb, ha megfogalmazódik benne, hogy élni akar - magyarázza Gerlei Zsolt.

A siker kulcsa a lélek-test rendszer ereje

Az egyetem elvégzése után dr. Bán Domonkos megelőző orvosként dolgozott, és közben megtanulta a homeopátiát, spirituális választerápiát, tibeti hangtálterápiát, energiagyógyítási formákat, metafizikai módszereket. Azóta is ezek kombinációját használja a gyógyításban.

- Szerintem a lélek-test rendszer erejétől függ a siker. A test azt reagálja le, amit a lélek létrehoz, és fordítva. Nem vagyunk egyformák. Lelki alkat, karakter és energetikai minta kérdése az egész. Vannak küzdő típusok és olyanok is, akik könnyen feladják. Ha valakinek sérült a lelke, akkor nehezebben megy. De ha a lélek küzdeni akar, akkor nincs előtte lehetetlen - mondja dr. Bán Domonkos.

Rákkeltő anyagok a táplálkozásban

Kattints az alábbi videóra, ha arra is kíváncsi vagy, hogy a lelki problémák mellett milyen táplálékok okozhatnak rákot!

A Simonton-módszer alapgyakorlata

Dr. Valló Ágnes pszichoszomatikus belgyógyász, természetgyógyász, mentálhigiénikus egészségfejlesztő tréner, terapeuta röviden a következőképpen foglalta össze a Simonton-módszer alapgyakorlatát.

- Az alapgyakorlat arról szól, hogy a beteg elképzeli daganatot, és az immunrendszert, amint megbirkózik vele. Mindig bele kell kombinálni azokat a terápiákat is - kemoterápia, sugárkezelés -, amelyeket egyébként kap valaki a kórházakban. A beteg naponta lehetőség szerint többször is - mint egy filmet - lejátssza magának azt, hogy az immunrendszere az éppen aktuális terápiával együtt eltünteti a daganatot. Odáig kell eljutni minden egyes vetítés végére, hogy teljesen megszűnt a daganat. Nem mindennap kisebb, hanem mindennap végigjátssza a rák teljes megszűnését.

Cikkünk Fülöp Bea Életbevágó válaszok című könyve alapján készült.

Ez az interjúkötet mindazoknak szól, akik szeretnének egészségesen élni, és elkerülni ezt a rettegett betegséget, és természetesen azoknak, akik érintettek benne. Az egészségtudatos könyv sok-sok kiegészítő terápiával, életbe vágó információkkal kötelező olvasmány korunk rohanó emberének! Állj meg egy pillanatra! Itt a remek alkalom.

Kiadja: Illia & Co Kiadó.
Ára: 4290 forint.
A könyvet itt rendelheted meg.
Ezt is szeretjük