Beindítja a zsírégetést, segíti a folyamatos fogyást: 8 téli zöldturmix, ami tökéletes reggelire is

A zöldturmixok pillanatok alatt elkészülnek, és létfontosságú tápanyagokkal látják el a szervezetet, melyek elősegítik a fogyást is.

Reggeli zöld smoothie
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A zöldturmixok tápanyagban gazdag gyümölcsök és zöldségek harmonikus keverékei. Népszerűségük azért töretlen, mert segítségükkel gyorsan juthat a szervezet a legfontosabb ásványi anyagokhoz, vitaminokhoz és a nélkülözhetetlen élelmi rostokhoz.

Alapjaikat legtöbbször zöld leveles zöldségek adják, mint a spenót vagy a kelkáposzta, melyek amellett hogy energetizálnak, alacsony kalóriatartalmuk miatt büntetlenül fogyaszthatóak. Tehát kiváló napindítóként szolgálhatnak.

Zöldturmixok reggelire

A zöldturmixokba gyümölcsök közül legtöbbször alma, banán, avokádó vagy ananász kerül, zöldségek közül az uborka, a kelkáposzta vagy spenót levele kap helyet. Ezenkívül még esszenciális zsírsavakban bővelkedő olajos magvakat és különböző zsírégetést elősegítő fűszereket, tehát gyömbért, fahéjat vagy kurkumát is beletehetünk. Akár külön édesíthető, ilyen esetben természetes édesítőszerek, mint az eritrit használata javasolt. Hogyha valaki krémesebben szereti a turmixokat, sovány joghurtot vagy tejpótló növényi italokat is beleönthet. Mutatunk pár zöldturmixreceptet, amit a mindennapokban napindító gyanánt fogyaszthatsz el.

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül

A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. június 3. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Ezt is szeretjük