Ezeket tedd a zsemlemorzsába, és kevésbé hizlal a panír! Képeken 4 úttörő ötlet
Csempéssz egy kis rostot a rántott ételekbe!
Karácsonykor - csakúgy, mint a vasárnapi ebédek alkalmával - gyakran kerülnek az asztalra rántott ételek. Akár halról, akár csirkéről vagy más szárnyasról van szó, bizonyára tudod, hogy a panírozott, olajban sült változat nem kifejezetten diétás, lassítja az emésztési folyamatokat. Ha mégsem akarsz lemondani a rántott húsételekről, egy kis változtatással egészségesebbé, rostban gazdagabbá teheted őket. Az alábbiakban olyan magokat gyűjtöttünk össze, amelyek a zsemlemorzsához adva serkentik az anyagcserét, segítenek megszabadulni a bélben rekedt, emésztést lassító salakanyagoktól. Lapozd át a képeket!
Krumpli és rizs helyett!
Az alábbi képgalériában olyan rostban gazdag köreteket mutatunk, amelyek nemcsak színesítik az étrendedet, de érdemes lecserélned rájuk a szokásos krumplit és rizst, ha fogyni akarsz.