Rákellenes anyagokban gazdag, szívvédő, és kihajtja a vizet - A petrezselyem sokféleképpen fogyasztható

A petrezselyem több, mint pusztán fűszer! Ötleteket mutatunk a felhasználására.

petrezselyem

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Bár a petrezselyemre általában csak egy, az ételeknek friss ízt biztosító zöldfűszerként gondol az ember, gyógyhatásai is ismertek, amelyek miatt érdemes lehet törekedni a szokottnál változatosabb felhasználására is. 

A-, C- és K-vitamint, káliumot is tartalmaz, emellett gazdag sejtvédő hatású antioxidánsokban, például flavonoidokban, amelyek a vizsgálódások szerint egyes daganatos elváltozások megelőzésében is segíthetnek. A benne található folsav a káliumhoz hasonlóan a szívbetegségek prevenciójához is hozzájárulhat, a belőle készülő tea pedig vízhajtó hatású. Az immunrendszert is támogatja, érdekesség, hogy 30 gramm petrezselyem a napi C-vitamin-szükséglet felét fedezi. 

Receptek petrezselyemmel

A petrezselyemnek nem csak szárított fűszer formájában van helye  a konyhában, a levelek sokféleképpen felhasználhatók, a következő válogatásból ötleteket meríthetsz. 

Várandósoknak nem ajánlott a petrezselyem nagy mennyiségben történő fogyasztása, mivel méhösszehúzódásokat válthat ki. 

Érzelmek logikája - Hogyan vannak jelen az érzelmek a logikus gondolkodásban?

A Femina Klub novemberi vendége Dr. Mérő László matematikus, pszichológus lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya az érzelmek és az elme bonyolult viszonyáról beszélget. Körbejárjuk, mit jelent valójában az érzelmi intelligencia, megismerjük az érzelmek szerkezetét, és hogyan alkalmazhatjuk a felismeréseinket mindennapi problémáink megoldásában is.

Pontos részletek az estről itt olvashatók: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2023. november 6. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

(Kiemelt kép forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük