Rákot okozhat, mégis sokan naponta fogyasztják: 6 hétköznapi étel és ital, amivel vigyázni kell

Magas kalóriatartalmuk miatt nem csak hizlalnak, alacsony a tápértékük, mértéktelen fogyasztásuk súlyos betegségek kialakulásának kockázatát növeli.

Rákot okozó ételek és italok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A hétköznapokban sok ember él úgy, hogy nem figyel kellőképpen a táplálkozására. A rohanó életvitel mellett rengeteg egészségtelen étel kerül az étrendjükbe, vannak köztük ártalmatlanabbak, míg bizonyos ételek rákot okozhatnak, vagy növelik a betegség kialakulásának kockázatát.

Rákot okozó ételek és italok

Az vagy, amit megeszel, tartja a mondás, és valóban, a táplálkozás egyre hangsúlyosabb kérdés az egészség fenntartásában. Különösen napjainkban, amikor a boltok polcain olyan termékek is sorakoznak, melyekben csak elvétve van a szervezet számára hasznosítható tápanyag

Több kutatás is beszámolt már arról, hogy a finomított cukor, a telített zsírokban dús ételek,  az adalékanyagokkal feljavított termékek, a durván hőkezelt, ultrafeldolgozott élelmiszerek elhízáshoz vezetnek és súlyos betegségek kialakulásában is szerepet játszhatnak. 

Az egészséges táplálkozás során bevitt tápanyagok elengedhetetlenek a szervezet egészséges működéséhez, ahogy erről korábbi cikkünkben mi is írtunk már. Van több olyan élelmiszer, amelyek mértéktelen fogyasztása nem csak egészségtelen, de a rák kialakulásának kockázatát is növelheti.

A brokkoli vagy a burgonya hizlal jobban? Teszteld, mit tudsz a zöldségekről

Vannak zöldségek, amelyeknek kifejezetten alacsony a kalóriatartalmuk.

Elolvasom

(Képek: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük