Őszi rákellenes ételek: olcsók, és finoman elkészíthetők
Támogathatod velük szervezetedet a daganatok kialakulása elleni harcban.

- A természet ihletet ad (x)
- Így okosítsd fel az irodát! (x)
- Jótékonysági főzés Dobó Ágival (x)
- „Szeretek vezető lenni, de még jobban szeretem, hogy nőként lehetek az” (x)
- Tökéletes mosásra vágysz? Ezeket tartsd szem előtt! (x)
- Így biztosíthatod a higiéniát az otthonodban! (x)
- Thomas Anders Budapesten! (x)
- A nyári farmerdivat vagány fazonjai vékony és telt alkaton is jól mutatnak: visszakacsintanak a ’90-es évek kedvencei »
- A 40 éves Alessandra Ambrosio szexi fürdőruhákban pancsol: visszatérnek a ’90-es évek fazonjai »
- Esztétikus ajakfeltöltés túlzások nélkül: 3 eljárás, amivel természetes hatás érhető el »

- Melyik magyar városban van a képen szereplő székesegyház? Tippelj a kvízben!
- Melyik oldalon található a máj? 8 kérdéses kvíz az emberi szervezet felépítéséről
- A 4 legrosszabb reggeli, amit mégis sokan fogyasztanak: pillanatok alatt megemelik a vércukorszintet
- 10 kérdéses villámkvíz a magyar gasztronómiáról: milyen töltelék van a Gundel-palacsintában?
- Pindorch Csaba és felesége 4. gyermeküket várják: Verebes Lindával így jelentették be
Az egészségtelen étkezés a rák egyik komoly rizikófaktora, ugyanakkor a helyes táplálkozással sokat tehetünk a megelőzésért. Elsősorban azok a zöldségek és gyümölcsök fontosak, melyek értékes vegyületei gátolják a daganatos sejtek kialakulását.
Több daganatellenes hatóanyagot beazonosítottak már, ilyen a szulforafán vagy az indol, amit a rák természetes ellenszerének szoktak nevezni. A megfelelő zöldség és gyümölcs fogyasztásával nő a szervezetben a rákot okozó káros vegyületek elleni enzimek hatóereje.
Olcsó rákellenes zöldségek és gyümölcsök
Ősszel hozzá lehet jutni sok, olyan vitaminokban, rostokban és tápanyagokban gazdag zöldséghez és gyümölcshöz, mely kedvező árú is egyben. Ezeknek az ételeknek a növényi hatóanyagai segítenek megvédeni a sejteket a DNS-károsodástól, tehát antioxidánsnak is számítanak, semlegesíthetik az oxidatív folyamatok hatásait. Inaktiválhatják a rákkeltő folyamatokat a szervezetben, és csökkentik a gyulladást. A következő zöldségeket és gyümölcsöket érdemes napi szinten fogyasztanod!
Képek: Getty Images Hungary
OLVASD EL EZT IS!