Újra itt a pollenszezon! Képeken 8 allergiaűző természetes gyógymód
Gyógynövényekkel, homeopátiával is megpróbálkozhatsz, ha az allergia tünetei kínoznak.

beauty and style
Top olvasott cikkek

A szénanátha vagy pollenallergia - más néven szezonális allergiás rinitisz - az egyik leggyakoribb és legtöbb panaszt okozó allergiafajta. A tüneteket a füvek, fák és gyomnövények pollenje váltja ki, és kora tavasztól őszig tart a szezon.

A betegség az orr-, illetve szemnyálkahártya gyulladását okozza, ami vizes orrfolyással, tüsszögéssel, könnyezéssel, szemviszketéssel hívja fel magára a figyelmet.

Újra itt a pollenszezon!

Becslések szerint a fejlett országokban a felnőtt lakosság 10-20%-a szenved élete során valamikor pollenallergiában.

Egyesek a kora tavasszal virágzó fák pollenjére érzékenyek, mások a nyári füvekére, de vannak, akiknél az őszi gyomnövények okoznak kellemetlen panaszokat.

A szezonális allergiás tünetek erősödése részben a cigarettafüstre és a légszennyezésre is visszavezethető.

Nyolc természetes megoldás allergia ellen

Az allergiát leggyakrabban antihisztaminokkal, illetve kortikoszteroidokkal kezelik, ám ha szívesen megpróbálkoznál néhány természetes megoldással, lapozd át az alábbi galériát!

Fordulj orvoshoz!

Amennyiben nem válnak be a számításaid, és a természetes megoldások nem hoznak enyhülést, mindenképpen érdemes szakemberhez fordulnod. Az allergiavizsgálat során az orvos megállapítja, hogy pontosan milyen anyag is váltja ki esetedben a kellemetlen tüneteket.

Allergiagyanús tünetek

Tüsszögés? Ingerköhögés? Orrdugulás? Ödéma? A szervezetben megnövekedett IgE (immunglobulin E) szintet sokféle tünet jelezheti. Gyorstesztünk segít eldönteni, hogy visszatérő panaszaidat allergia, vagy valamilyen vírus, fertőzés okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Ezt követően szóba jöhet a gyógyszeres kezelés, illetve az immunterápia - ez utóbbi hosszadalmas, de tartós eredményt remélhetsz tőle. A kezelés három-öt éven át is eltarthat, és 10-12 év tünetmentesség várható.

Ezt is szeretjük