Természetes vízhajtó, és rengeteg benne a C-vitamin - Ezért érdemes beiktatni az étrendedbe a pasztinákot
Fogyókúrázóknak is kitűnő választás.
Az őszi idényzöldségek számos jótékony hatással rendelkeznek. Tele vannak vitaminnal és ásványi anyagokkal, amelyek felkészítik a szervezetünket a hideg hónapokra.
Ezért is érdemes minél többet fogyasztani belőlük. Lássuk, miért ajánlott beiktatni az étrendbe a pasztinákot!
Természetes vízhajtó, és rengeteg benne a C-vitamin
A pasztinák vagy más néven paszternák a burgonya megjelenése előtt rendkívül kedvelt alapanyag volt. Sütve is és főzve is fontos népeledelnek számított Európában. Mára azonban veszített népszerűségéből, pedig rengeteg jó tulajdonsága van. Ebben a cikkben összefoglaltuk, miért érdemes rendszeresen fogyasztani.
Olvass tovább! Tepsiben sült mézes paszternák: laktató, nagyon finom, és nem hizlal
Tökéletes pürének, krémlevesnek, teheted rakott fogásokba, sőt sütve köretként vagy akár önmagában könnyű vacsorának is kitűnő, főleg, ha izgalmas fűszerkeverékkel is megbolondítod.
Tepsiben sült mézes paszternák: laktató, nagyon finom, és nem hizlal
A sült paszternák remek köret lehet sültek mellé, a mézes máz és a zöldség édességét a mustár kicsit ellensúlyozza.
Elolvasom(A képek forrása: Getty Images Hungary)
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció