Karcsúsító sült zöldséghasábok: ezekből lesz ropogós és nagyon finom a köret
A színes, ízes, roppanós zöldséghasábok egészségesek, és diéta során is bármikor megeheted.

zoldseghasabok
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Ha szeretnél megszabadulni néhány kilótól, vagy fontos számodra az egészséges étkezés, váltsd ki a krumplit a legalább olyan finom sült zöldséghasábokkal! Tepsiben sütve még kevesebb kalóriát tartalmaz. A cékla, a paszternák és a répa remek választás, de akár cukkinit is süthetsz hasonló módon. Bármilyen friss fűszernövényt szórhatsz a zöldségekre.

Sült zöldséghasábok

Hozzávalók 4 személyre:

  • 1 db cékla
  • 2 db sárgarépa
  • 1 db paszternák
  • 0.5 csokor petrezselyem
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • bors
Recept idők

Elkészítés:

A céklát, a sárgarépát és a paszternákot hámozd meg, öblítsd le, és törölgesd át papírtörlővel. Vágd egyforma nagyságú hasábokra. Rendezd a zöldségeket sütőpapírral bélelt tepsibe. Locsold meg kevés olívaolajjal, ízesítsd sóval, borssal, aprított petrezselyemmel. Kézzel kicsit forgasd össze, hogy mindenhova kerüljön fűszeres keverék. Süsd 180 fokos sütőben 20-25 percig. Közben forgasd át a zöldségeket, hogy egyformán piruljanak.

A kellemesen édeskés sült répa parmezánnal is nyerő, fűszerekkel pedig még tovább turbózhatod.

Ezt is szeretjük