Képeken 10 ínycsiklandó paleoétel, ami csakugyan isteni: reggeli-, ebéd- és vacsoraötleteket is mutatunk

Bár a paleoétrend sok mindent tilt, így is lehet változatosan és sokszínűen étkezni.

GettyImages-1162439553

FeminaShop

Látogass el a
Femina Shopba!

Megnézem
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A paleolit étrend olyan táplálékok elfogyasztását javasolja, amit annak idején vadászattal vagy gyűjtögetéssel az ősember könnyen beszerzett, mint például a nyers zöldségeket, bogyós gyümölcsöket, halakat és húsokat. Az őskőkorszakban, azaz a paleolitikumban még hírből sem ismerték a burgonyát, a hüvelyeseket vagy a feldolgozott élelmiszereket, úgy, ahogy az elhízást és a civilizációs betegségeket sem.

Az iparosodott társadalom elterjedésével megjelentek az úgynevezett neolit ételek, mint például a gabonák, a tejtermékek, a hüvelyesek és az előrecsomagolt, feldolgozott élelmiszerek, húskészítmények vagy a cukor. A paleolit étrend minden ilyen "hamis" étel fogyasztását kiiktatja.

10 finom paleoétel

Évek óta nagy népszerűségnek örvend ez a táplálkozástípus, hiszen a legtöbb javasolt élelmiszer kalóriaszegény, de laktató, így az életmódváltás, különösen nagyobb túlsúly esetén jó pár mínusz kilót eredményezhet. 

A paleoétrend mellett is lehet változatosan és sokszínűen étkezni. Reggeli-, ebéd-, vacsora- és desszertötletet is mutatunk. 

Légy szabad! - Merj szembemenni az árral!

A Femina Klub áprilisi vendége Lakatos Márk stylist lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az önmagunk elfogadására való törekvésről beszélget. Hogyan szembesüljünk saját korlátainkkal, tökéletlenségünkkel? Hogyan dolgozzuk fel az életünkben felmerülő elakadásokat? 

További részletek: femina.hu/feminaklub

Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.

Időpont: 2024. április 22. 18 óra

Helyszín: Thália Színház

Promóció

Borító-és ajánlóképek: Getty Images Hungary

Ezt is szeretjük