Szénanátha ellen házilag: ismered az olívaolajos trükköt?
Az orrodban megtelepedő pollenek ellen hatékony megoldást nyújthat az olívaolaj. Tudod, hogyan?

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Az olívaolaj nem csupán gasztronómiai célokra alkalmas: csillogóvá teszi a hajat, és a sebgyógyulást is gyorsítja.

Arról azonban talán még nem hallottál, hogy akár a szénanátha ellen is hatékony segítség lehet. A pollenszezonban sokan szenvednek orrfolyástól, tüsszögéstől és egyéb kellemetlen légúti panaszoktól - ezeket a panaszokat enyhíthetd egy egyszerű trükkel.

Egy csepp olívaolaj a fültisztító pálcikán

A fák, fűfélék virágzása során levegőbe került pollenek a nyálkahártyára - szembe, orrba jutva - izgatják azt, kellemetlen tüneteket okozva. Amennyiben nem túl súlyos az allergiád, és nem szeretnél gyógyszert szedni rá, próbáld ki a következő módszert.

Cseppents egy kevés olívaolajat reggel, indulás előtt fültisztító pálcikára, majd finoman töröld át vele az orrüreg alsó részét. A gyulladáscsökkentő hatású olívaolaj filmszerű védőréteget alkot a nyálkahártyán, megakadályozva ezzel a pollenek megtapadását. Ha szívesen kipróbálnál más házilag bevethető allergiaellenes módszert, próbáld ki az orröblítést!

Allergiagyanús tünetek

Tüsszögés? Ingerköhögés? Orrdugulás? Ödéma? A szervezetben megnövekedett IgE (immunglobulin E) szintet sokféle tünet jelezheti. Gyorstesztünk segít eldönteni, hogy visszatérő panaszaidat allergia, vagy valamilyen vírus, fertőzés okozza-e.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

Allergia ellen természetesen

Lapozd át az alábbi galériát, ha szeretnél további allergiaellenes, természetes módszerekről olvasni.

Ezt is szeretjük