Ezért ne tedd a tejet a hűtőajtóba! Az 5 legveszélyesebb húzás kánikulában

A következő élelmiszerekkel légy nagyon óvatos nyáron!

Dia

	A tejet szinte mindenki a hűtőajtóban tárolja, ám a kánikulában nem ajánlott ide tenned. Ha ugyanis túl gyakran nyitogatod a hűtőszekrényt - esetleg nem zár 100%-osan -, könnyen megromolhat a tej még a lejárati idő előtt. A pasztőrözetlen tejet is felejtsd el melegben, ugyanis ha ilyet iszol, megnő az esélyed a szalmonellafertőzésre.

A tejet szinte mindenki a hűtőajtóban tárolja, ám a kánikulában nem ajánlott ide tenned. Ha ugyanis túl gyakran nyitogatod a hűtőszekrényt - esetleg nem zár 100%-osan -, könnyen megromolhat a tej még a lejárati idő előtt. A pasztőrözetlen tejet is felejtsd el melegben, ugyanis ha ilyet iszol, megnő az esélyed a szalmonellafertőzésre.

Dia

	A szalmonellabaktérium nemcsak a tejben, de a tojásban és a nyers húsban is előfordulhat. Mivel a kórokozó melegben könnyebben szaporodik, nyáron felejtsd el a tatárbifszteket!

A szalmonellabaktérium nemcsak a tejben, de a tojásban és a nyers húsban is előfordulhat. Mivel a kórokozó melegben könnyebben szaporodik, nyáron felejtsd el a tatárbifszteket!

Dia

	A fagylalt tej- és tojástartalma miatt jelenthet veszélyt. Ha valahol olvadt fagylaltot látsz a hűtőpultban, semmiképpen se vásárold meg. Amennyiben van kedved, akár otthon is készíthetsz magadnak fagyit, íme, egy diétás változat!

A fagylalt tej- és tojástartalma miatt jelenthet veszélyt. Ha valahol olvadt fagylaltot látsz a hűtőpultban, semmiképpen se vásárold meg. Amennyiben van kedved, akár otthon is készíthetsz magadnak fagyit, íme, egy diétás változat!

Dia

	Mivel a halak szervezetében több víz van, mint a melegvérű állatokéban, romlandóbb tápláléknak számítanak. Kánikulában különösen fontos a megfelelő tárolásuk. Amennyiben a friss halon nemcsak a jellegzetes, enyhe halszag érződik, hanem valamilyen más, áthatóbb szag is, ne kockáztass!

Mivel a halak szervezetében több víz van, mint a melegvérű állatokéban, romlandóbb tápláléknak számítanak. Kánikulában különösen fontos a megfelelő tárolásuk. Amennyiben a friss halon nemcsak a jellegzetes, enyhe halszag érződik, hanem valamilyen más, áthatóbb szag is, ne kockáztass!

Dia

	A Listeria monocytogenes baktérium elsősorban lágy sajtokban, húsokban, tejtermékekben fordulhat elő, de a nem elég alaposan megmosott zöldségek, gyümölcsök is terjeszthetik. Tudj meg többet a betegségről!

A Listeria monocytogenes baktérium elsősorban lágy sajtokban, húsokban, tejtermékekben fordulhat elő, de a nem elég alaposan megmosott zöldségek, gyümölcsök is terjeszthetik. Tudj meg többet a betegségről!

Ezt is szeretjük
Szerző: Horváth Eszter
Fotó: