Ebéd után muszáj rágyújtanod? Így védd ki a nikotinéhséget
A leszokás fejben dől el, de érdemes olykor fogódzókat keresni a biztos siker érdekében.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A dohányzás sokak esetében erősen kötődik egyes napszakokhoz, ételek, italok fogyasztásához. Ha azt tapasztalod, hogy ebéd után vagy a reggeli kávé mellett erősebben kínoz a nikotinéhség, az Amerikai Egyesült Államokbeli Chrono Therapeutics cég fejlesztése érdekelhet.

A világviszonylatban egyedülállónak számító terápiás eszköz az első olyan nikotinpótlásra alkalmas szerkezet, melynél programozható a nikotinbevitel, ezáltal jobban személyre szabható a dohányzásról való leszokás.

Amikor nikotinra van szükséged

A digitális terápiás eszköz beprogramozható, így a nikotinéhség kicsúcsosodásának ideje előtt meghatározható nikotinadagot bocsát a szervezetbe. Ily módon megelőzhető a kínzó elvonási tünetek kialakulása.

A szerkezet két részből áll: egy felsőtestre vagy karra rögzíthető, programozható eszközből, valamint egy benne elhelyezett nikotinadagoló kamrából. A betáplált program utasításai alapján egy mikropumpa segítségével jut a nikotin a szervezetbe. Az eszköz FDA általi engedélyeztetése folyamatban van.

Még mit tehetsz a nikotinéhség ellen?

Lapozd át az alábbi galériát, ha kíváncsi vagy, milyen hétköznapi eszközökkel, trükkökkel csökkentheted a nikotin okozta sóvárgást. Azt pedig ne feledd: a leszokás fejben dől el. Csak akkor sikerülhet, ha igazán elszánt vagy.

Ezt is szeretjük