3 ásványi anyag, amiből a legtöbben túl keveset esznek
Így pótold!
Az ásványi anyagok hiánya a betegségek melegágya. Így pótold őket biztonságosan!

Sokan esnek abba a hibába, hogy naponta bekapnak egy C-vitamint, és ezzel le is van tudva az immunerősítés. Pedig az egészség megőrzéséhez ennél azért többre van szükség, például a gyakran elfeledett ásványi anyagok pótlására.

Ezek nemcsak javítják a közérzetet, de élénkebbé, ellenállóbbá és terhelhetőbbé is teszik a szervezetet. Íme, azok az ásványi anyagok, amelyekből a legtöbben túl keveset esznek - tudd meg, milyen ételekkel pótolhatod őket!

Magnézium

Magnéziumhiány hatására fáradékony, gyenge leszel, csökken a koncentrációs készséged, izomgörcseid lehetnek, súlyosabb esetben pedig még szívritmuszavar is felléphet.

Fogyassz sok-sok sötétzöld zöldséget, mint például a spenót, a mángold, a borsó és a brokkoli, valamint citrusféléket, almát, fügét. Természetes magnéziumpótlók az olajos magvak is, viszont a zsíros ételek megnehezítik a felszívódását.

Kalcium

A fogbetegségek és a csontritkulás egyik kiváltó oka lehet az elégtelen kalciumbevitel, de ezek megelőzhetőek, ha időben észreveszed a kalciumhiány tüneteit. A töredezett, fénytelen, fehér foltos körmök, a fakó, rossz minőségű haj, a végtagfájdalom és az izomgörcsök mind-mind erre utalnak.

Habár a tejtermékek a legideálisabb kalciumforrások, hozzájuthatsz ehhez az ásványi anyaghoz az olajos magvakból, a diófélékből, a mákból is.

Reggeli, reggeli, de milyen?

A jó napindításhoz elengedhetetlen a megfelelő mennyiségű és minőségű reggeli, de hogyan tudunk nap mint nap tápanyagokban dús falatokat készíteni a kicsiknek? Tudj meg többet a kiegyensúlyozott táplálkozásról, és induljon vidáman a család napja!

Kálium

A káliumhiány a folyadékháztartás és az anyagcsere felborulását, valamint az idegrendszer és az izmok működésének szabálytalanságát okozza, de még a vesék működését és a vérnyomást is negatívan befolyásolja. A halak, az avokádó, a papaya, a banán, a narancs és a görögdinnye a legjobb természetes káliumpótlók.

Ezt is szeretjük