10 állat itthon, aminek a mérgétől óvakodj, mert komoly baj lehet a marásából
Nem csak a darazsakat célszerű messziről elkerülni.

szonngariai-cselopok
beauty and style
Top olvasott cikkek

Egyre többször hallani arról, a fellépő allergia, illetve az anafilaxiás sokk miatt mennyire veszélyes lehet a méh- vagy darázscsípés is, nem beszélve arról, ha lódarázzsal találkozol, nem ezek jelentik azonban a kizárólagos veszélyforrást.

A minket körülvevő természet jelentette kockázatokat mindig szem előtt kell tartani, amellett azonban, hogy a kullancs vagy épp a szúnyog csípését is célszerű megelőzni, bármikor találkozhatsz olyan állatokkal Magyarországon is, melyek mérgezőnek számítanak.

Mérgező állatok Magyarországon

A méh és a darázs mérge mellett a különféle pókoké is veszélyes lehet, mint ahogy élnek Magyarországon mérgeskígyók, illetve olyan hangya is, melynek igen fájdalmas a csípése. Bár szerencsére olyan helyen élhetünk, ahol mindez nem jelent közvetlen életveszélyt, hiszen egyik méreg sem olyan erős, egyéni érzékenységtől függően tapasztalhatók erőteljesebb tünetek, nem beszélve arról, hogy akár életveszélyessé is váló allergiás reakciót bármilyen csípés kiválthat.

Érdemes tisztában lenni azzal, mire lehetsz különösen érzékeny - az allergiát vérvizsgálattal is meg lehet állapítani -, emellett azonban fontos az is, hogy ne bolygasd a kockázatosnak számító állatokat, a legtöbb ugyanis egyáltalán nem akar bántani, csupán védekezik. Képeken mutatjuk meg a nálunk legjellemzőbb mérgező állatokat.

Képek: wikipedia.org, Benny Trapp; Achim Raschka; Tobias Bauer; Szaboakos576; baupi; Indafotó/Kovács Adrienn.

Ezt is szeretjük