Ezeket edd mellrák ellen! 8 táplálék, amit fogyassz gyakrabban

A szója vagy a brokkoli rendszeres fogyasztása csökkenti a mellrák kialakulásának kockázatát.

Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A nőket érintő daganatos megbetegedések közül világszerte a mellrák áll az első helyen, és sajnos ebben is halnak meg a legtöbben. Hazánkban mindkét nem esetében a tüdőrák vezeti a morbiditási statisztikát, ám a második helyen a nőknél az emlőrák áll.

Ha szeretnéd elkerülni a súlyos betegséget, érdemes tisztában lenned vele, mit tehetsz a megelőzésért, milyen táplálékokkal csökkentheted a kialakulás kockázatát.

Mellrák

Az emlőrák kialakulását - csakúgy, mint más daganatokét - az örökítőanyag változásai, mutációi okozzák. Ezeknek egy része öröklődő, míg más részük az emberi élet során halmozódik fel, az életmód függvényében.

Mellrákra hajlamosító tényezők

Ezeket edd mellrák ellen!

Bizonyos táplálékok fogyasztása csökkenti az emlődaganat kialakulásának esélyét. Kattints az alábbi képgalériára, és nézd meg, pontosan milyen élelmiszerektől várhatsz segítséget a megelőzésben.

Még mit tehetsz a mellrák ellen?

Amellett, hogy odafigyelsz a helyes táplálkozásra, fontos, hogy a súlyodat egészséges keretek között tartsd - a túlsúly ugyanis komoly rizikófaktor a mellrák esetében is. Havonta egyszer tarts mellönvizsgálatot - korábbi cikkünkre kattintva megtudhatod, pontosan hogyan végezheted el.

Amennyiben a családodban előfordult emlőrákos megbetegedés, úgy már 30 éves kortól ajánlott évente mammográfiai vizsgálatot végeztetned. Ha nem volt a felmenőid körében ilyen jellegű betegség, elég 40 éves kor után is.

Ezt is szeretjük