A 8 leghatásosabb probiotikum, ami kiegyensúlyozza a bélflórát és erősíti az immunrendszert - Árakkal mutatjuk őket

Hatásos probiotikumokat mutatunk be a cikkben, amik nemcsak az emésztést segítik, hanem az immunrendszert is erősítik.

Legjobb probiotikumok
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Probiotikumok szedése számos előnnyel járhat az emberi szervezet számára. Ezek a jótékony baktériumok hozzájárulhatnak az emésztőrendszer egészségének javításához, hiszen segítenek fenntartani a bélflóra egyensúlyát.

A legjobb probiotikumok

A probiotikumok erősíthetik az immunrendszert is, így segítve a szervezetet a fertőzésekkel és betegségekkel szembeni védekezésben. Pozitív hatásuk lehet az emésztési problémák, például puffadás, székrekedés vagy hasmenés esetén is - egyéb természetes módszert a puffadás ellen ide kattintva találhatsz. Továbbá néhány kutatás arra utal, hogy hozzájárulhatnak az anyagcsere szabályozásához és a szív- és érrendszeri egészség megőrzéséhez is. 

Legjobb probiotikumok 1
Fotó: Carol Yepes / Getty Images Hungary

Egy 2024 márciusában publikált tanulmányban behatóan vizsgálták a különböző baktériumtörzsek hatásait. A bifidobacterium törzs tagjai segítik a bélflóra egyensúlyának fenntartásában, támogatják az emésztési folyamatokat és védelmet nyújtanak a káros baktériumok ellen. A lactobacillus fontos a tejtermékek erjedésében, és számos jótékony hatással bír, mint például az immunrendszer erősítése és az emésztés támogatása. Az Akkermansia muciniphila baktérium jelentős szerepet játszik a vastagbél-nyálkahártya egészségének fenntartásában és a gyulladások csökkentésében.

A Faecalibacterium prausnitzii a vastagbélben található, és fontos szerepet játszik az emésztőrendszer egészségének fenntartásában, valamint gyulladáscsökkentő hatása is van. A bacteroides családban is számos fajta létezik, és fontosak az emésztőrendszer normális működésében és a tápanyagok felszívódásában. A felszívódási zavar különböző tünetekben mutatkozik meg, ide kattintva többet megtudhatsz erről.

Ebből is látszik, hogy a probiotikumok hatása függ az adott baktériumtól és a dózistól, ezért érdemes szakemberrel konzultálni a megfelelő típus és adagolás kiválasztásához. 

Ezek vény nélkül kapható gyógyszerek.  A cikk tájékoztató és útmutató szándékkal készült, mielőtt alkalmaznád a leírtakat, mindenképp konzultálj a kezelőorvosoddal!

Természetes probiotikum-források, amik felturbózzák az immunrendszert: a kovászos uborkától a joghurtig

A bélflóra egészsége nélkülözhetetlen a megfelelő immunvédelemhez, a probiotikus ételek támogatják a megfelelő működését.

Elolvasom

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

(Borító- és ajánlóképek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük