Ingyenes látásellenőrzés októberben több mint 200 helyen
Íme, az üzletek listája!
Október 2013-ban is a Látás Hónapja. Használd ki!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A Magyar Látszerész Szövetség és az optikai szakma közös szervezésében 2013 októberében ismét megrendezésre kerül a Látás Hónapja elnevezésű rendezvénysorozat.

Ennek keretében az országos akcióban részt vevő több száz vizsgálati ponton ingyenes látásellenőrzésben és szaktanácsadásban részesülhetsz. A program 2013. október 1-től október 31-ig tart.

Másfél millió magyar még sohasem volt látásvizsgálaton

Világszintű felmérések alapján az emberek több mint 50%-ának lenne szüksége valamilyen látáskorrekcióra, ezzel szemben Magyarországon közel másfél millióan még sohasem vettek részt szemvizsgálaton.

A programban részt vevő üzletek listája

A Látás Hónapja által kínált szolgáltatás ingyenes látásellenőrzésből és szaktanácsadásból áll. A vizsgálat a pontos korrekció megállapításáig történik.

Amennyiben az ellenőrzést végző optometrista vagy szemorvos szembetegséget talál, úgy további szemvizsgálatot javasol, és további szakorvosi rendelésre irányít.

A programban résztvevő több mint kétszáz üzletből álló listát itt találod.

Több figyelmet a szemnek!

Míg napjainkban a rendszeres tüdőszűrés vagy fogorvosi kontrollvizsgálat szükségessége már mindenki által elfogadott tény, a látással és a legfontosabb érzékszerv, a szem állapotával a legtöbben érdemtelenül keveset foglalkoznak.

Számos betegségre fény derülhet

Kevesen tudják, hogy a látásvizsgálat során nemcsak egy esetleg később súlyossá váló szembetegség, de például a cukorbetegség vagy akár a magas vérnyomásra utaló jelek is felfedezhetők. A gyakori fejfájás, rossz közérzet kiváltó oka sok esetben az éles látás és dioptriakorrekció hiánya, illetve a nem megfelelő látásjavító eszköz viselése.

Ideje szemészhez menned!

Ha az alábbi videóban ismertetett panaszokat tapasztalod, semmiképpen se hagyd ki a szemészeti vizsgálatot.

Személyre szabott látásjavítás

Az akció további célja az előre gyártott szemüveg viselésének veszélyeivel kapcsolatos tájékoztatás. A szemüveg egy, a saját adottságaidnak megfelelő, a fiziológiás jellemzőid alapján készült eszköz, hiszen a két szem távolsága páciensenként eltérő, akárcsak a két szem dioptriaigénye. Az előre gyártott egyenszemüvegeknél az átlagos adatokat veszik figyelembe - olyan ez, mintha abból kiindulva, hogy a magyar férfi és női népesség együttes, átlagos cipőmérete 40-es, mindenkinek 40-es egyencipőt ajánlanánk.

A kezdeményezés célja, hogy azok az emberek, akiknek dioptriakorrekcióra van szüksége, helyes korrekciójú, minőségi és szakszerűen elkészített látásjavító eszközöket - szemüveget vagy kontaktlencsét - viseljenek.

Ezt is szeretjük