Méregtelenítő, zsírégető zöldségleves
A leves fő alkotói: póréhagyma, sárgarépa, zeller, burgonya. A póré emésztéssegítő, a méregtelenítésért felelős szervek működését támogatja. A sárgarépa erősebbé teszi az immunrendszert magas vitamin- és ásványianyag-tartalmával, míg a zeller gazdag rostokban, és enyhe vízhajtó hatása is ismert. A krumpli könnyebbé teszi az emésztést.
Így készítsd: fonnyassz póréhagymát egy fazékban kevés olívaolajon, majd dobáld rá a sárgarépát és a zellert. Kicsit pirítsd őket, majd öntsd fel zöldségalaplével. Ez lehet fűszerezett forró víz is: sóval, petrezselyemmel, zellerlevéllel, kurkumával, fekete borssal. Hogy igazán összeérjenek az ízek, sokáig főzd, lassú tűzön. Mikor már puhulnak a zöldségek, add hozzá a felkockázott krumplit. Továbbra is főzd lassú tűzön, míg egészen puhák nem lesznek a zöldségek. Dúsíthatod céklával is, melynek jótékony hatásairól itt olvashatsz. Ha leturmixolod, remek krémleves készülhet belőle.