9 budapesti pékség, ahol valódi kovásszal készül a kenyér: itt biztos minőséget kapsz
Jó minőségű kovászos kenyeret több budapesti pékség is kínál már.
A jó kenyér ritka kincs, amelyért sokan hajlandók egy kis utazást is áldozni: szerencsére ma már Budapest szinte minden pontján van egy pékség, ahol kiváló minőségű áruk kaphatók.
Az ipari méretű kenyérgyártás során élesztővel gyorsan, néhány óra leforgása alatt állítják elő a pékárukat, melyeknél többek között állományjavítókkal, tartósítószerekkel érik el a kívánt végeredményt. A tudatos fogyasztók azonban a pékárukból is egyre inkább keresik a garantált, jó minőséget.
Kovászos kenyér Budapesten
A jó kenyér alapja a kovász, melyet régen nagy becsben tartottak az otthoni kenyérsütésnél. A lisztből, vízből és érett kovászmagból készült kovász a benne levő mikroorganizmusoknak köszönhetően úgynevezett előbontást indít el, a tésztában levő glutént így természetes módon, az élesztőnél sokkal hatékonyabban bontja le, és a vércukorszintet is kevésbé emeli meg.
A valódi kovászos kenyerek sokkal hosszabb idő alatt kelnek meg, sokáig eltarthatók, így biztosan nem fognak a szemétben landolni, és egy napon sem lehet említeni őket a pékipari termékekkel, érdemes rájuk picit több pénzt, a beszerzésükre pedig időt szánni.
(Borító- és ajánlókép: Getty Images Hungary.)
A változókorról tabuk nélkül - Hogyan küzdj meg az életközepi válsággal nőként?
Iványi Orsolya, a menopauzaedukáció egyik legnagyobb hazai szószólója, tabuk nélkül beszél a változókor testi-lelki kihívásairól, és arról, hogyan élhetjük meg ezt az időszakot, mint új kezdetet. A Femina Klub novemberi előadásán hasznos tanácsokat kaphatsz az életközepi krízisek kezelésére, és megtudhatod, hogyan értelmezhetjük újra önmagunkat, karrierünket és kapcsolatrendszerünket.
További részletek: feminaklub.hu/
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. november 27. 18 óra
Helyszín: MOM Kulturális Központ
Promóció