Amikor muszáj több napra befeküdni a kórházba: ezeket a dolgokat kell bepakolni

A kórházak limitált mennyiségű ellátást tudnak biztosítani a befekvő betegek részére, így pár dolgot mindenképpen be kell pakolni.

Kórházi befekvés ellátás
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Nem számít jó hírnek, ha valaki végül többnapos vagy akár többhetes kórházi ellátásra szorul. A kezdeti sokkból azonban hamar észhez kell térni, és még idejében átgondolni az előkészületeket.

Gyakran egy kontrollvizsgálat vagy kellemetlen tünetek kivizsgálása során derül ki, hogy a beteg tartós kórházi kezelést igényel. Az is előfordulhat, hogy már haza sem mehet. Ilyen esetekre jó tudatában lenni annak, milyen holmikra lehet szükség a kórházban. Ellátás ide vagy oda, a szükséges dolgok túlnyomó részét a betegnek kell saját magának biztosítania.

Miket kell bepakolni kórházi befekvés esetén?

Attól függően, milyen jellegű problémával tartják bent a beteget, különböző dolgokra lehet szükség. Mindenekelőtt érdemes informálódni a látogatási időről, hogy tájékoztatni lehessen a családtagokat, barátokat is, nehogy potyára menjenek a kórházba. Meg kell tudakolni, mit lehet inni-enni, mikor lesz az esetleges műtét. A műtétek előtt külön oda kell figyelni arra, hogy még a fogprotézist és a kontaktlencsét is ki kell venni, nem beszélve a testékszerekről.

Ezenkívül a dohányosoknak a műtétek előtt legalább két nappal le kell tenniük a cigit, az alkoholt is legalább négy-öt nappal a befekvés előtt már el kell hagyni, még jobb már 3-4 héttel előtte. Ezzel ugyanis a lehetséges műtéti komplikációknak az esélyét lehet csökkenteni. Közben persze arra is figyelni kell, mik azok, amik jó, ha kéznél vannak a kórházi idő alatt - a személyazonosító okmányokon kívül!

A cikk az ajánló után folytatódik

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary)

Ezt is szeretjük