Sokszoros hátránnyal indult Barnus (x)
Az 5 éves Barnus dühkitörései, önagressziója és fulladásos rohamai néhány hét alatt megszűntek

BARNUSKA 1.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

- Régebben sírva ébredt, összegörnyedve, rángatózva. A C-Peptide óta, látom, hogy mozog, utána felül és azt mondja „Ej” – ez azt jelenti, hogy felébredtem. És akkor odamegyek hozzá, akkor ő átölel engem és egy darabig így vagyunk, és teljesen más így ébredni, így kezdeni a napot – meséli mosolyogva a kisfiú anyukája.

Barnus 2015. április 8-án 750 grammal, a terhesség 25. hetében sürgősségi császárral halva született. Az újraélesztést követően még számtalan megpróbáltatás várt a kisfiúra. Két napos korában jobb oldali kettes fokozatú agyvérzést kapott és három és fél hónapig lélegeztető gépen volt. A terhesség alatt a magzatban a szemideghártyáit ellátó erek fejlődése csak a terhesség késői szakaszában fejeződik be, így a koraszülötteknél ennek megfelelően ezek az erek még nem fejlődhettek ki teljesen. Barnus szemeit 2 hónaposan megműtötték. A kisfiú összesen 6 hónapot volt kórházban, és a szülők szinte el sem hitték, amikor hazavihették végre. De sajnos Barnus fejlődése során egyéb idegrendszerbéli sérülésekre is fény derült. Nyolc hónapos korában a neurológiai vizsgálaton lesújtó véleményt kaptak a kisfiú állapotáról.

Egy évet jósoltak neki az orvosok

- Annyi volt a vizsgálat, hogy megkopogtatta a térdét, és mivel akkor még nem reagált rá Barnus és még ülni sem tudott, azt mondta az orvos, hogy ez a gyerek nem fog élni csak 1 éves koráig, és akkor is csak egy rongybaba lesz belőle. Inkább adjuk intézetbe és szüljek egy egészséges, másik, gyereket – meséli még ma is felháborodottan az édesanya.

BARNUSKA 3.png

Az anyuka nem volt hajlandó ezt a variációt megfogadni, de még csak gondolni sem akart ilyenre. Mindennek utána olvasott és azon volt, hogy minden fejlesztést megkapjon a kisfia. Dévény tornára vitték, speciális műtéttel segítették Barnus ínszalagjainak nyúlását, de sajnos az érzelmi kitörésekkel nem tudtak mit kezdeni. Múlt év novemberétől elkezdték alkalmazni a C-Peptidet és nagyon hamar jelentős változást tapasztaltak a kisfiú viselkedésében.

Gyorsan hatott a C-Peptide

- Amikor elkezdtük alkalmazni, akkor már 4 nap után láttuk rajta, hogy teljesen más emberke lett belőle. Nyugodtabb lett, nem voltak azok a dühkirohanások, hogy igazából majdnem hogy szétharapta a kezét, nekünk is nekünk jött. A falnak is nekiment a C-Peptide előtt. És onnantól kezdve, mintha egy csettintés lett volna, azt láttuk, hogy mi kaptunk egy jobb gyereket, egy kezelhetőbb, jobb és nyugodtabb gyereket – meséli az édesanya.

BARNUSKA 2.png

A hangulatváltozás mellett a kisfiú széklete, alvási ritmusa is javult, és az eddig havonta jelentkező reggeli fulladásos görcse is ritkult, majd elmaradt.

Kinyílt a világ Barnus számára

- Felébredt, azután elájult, beremegett, nem vett levegőt, elkékült az ajka, majd hányt egyet és utána visszaaludt. Utána fél óta múlva ugyan ez megismétlődött, majd másnap mintha semmi nem történt volna. Két éves kora óta ez havi egyszer fordult elő. És amikor elkezdtük a C-Peptidet, először a rohamok hossza csökkent és már nem volt hányás, most meg már nincsen semmi.

Az 5 éves Barnus dühkitörései, önagressziója és fulladásos rohamai néhány hét alatt megszüntek from Proinsulin C-Peptide on Vimeo.

Barnus azóta a bal kezét is elkezdte használni, ami az agyvérzés miatt sutább volt és ezért rendszerint nem is használta, most viszont sok esetben bal kézzel nyúl a tárgyak után. Barnus anyukája úgy érzi fia számára kinyílt a világ, boldogabb, nyitottabb és újabban kommunikatívabb is lett. Egyre több hangot ad ki, szinte szavakat ismétel, és reméli, hogy ez a fejlődés további csodákat fog hozni az életükbe.

A cikkben leírtak a Max-immun Kft. kereskedelmi kommunikációja, nem a Femina szerkesztősége által szerkesztett tartalom. A közzétett információkat nem hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, vagy bármely más egészségügyi testület. A  Max-immun Kft.- nek nincs szándékában betegségeket diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani, vagy megelőzni. A cikkben megosztott információk célja kizárólag oktatási célokat szolgál.  Kérjük, minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal, különösen terhesség, szoptatás, gyógyszeres kezelés vagy fennálló betegség esetén.
Ezt is szeretjük