Bettina fejlődése végre beindult (x)
Bettina születésénél fellépő oxigénhiány miatt mozgássérült lett. Az eddig egyre romló túlmozgása két hónapja javulni kezdett.

Bettina 2.png
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A 23 éves Bettina egy vidám, mosolygós, élettel teli fiatal nő. Szeret beszélgetni, csetelni, mint a hozzá hasonló lányok. Neki egy kicsit több időt igényel begépelnie egy üzenetet, mivel mozgássérült és az orrával kell a tabletjén a betűket megérintenie, de ez sem jelent gondot neki. De hogyan is kezdődött Bettina története, kezdjük az elején. 

A terhesség 36. hetében Bettina édesanyja nagy fájdalmat érzékelt és erős vérzés jelentkezett nála. Bementek a kórházba és megállapították, hogy a placenta levált és azonnali császárra lesz szükség, mert így a baba már nem kap oxigént.

Fél évesen jelentkeztek az első tünetek

- Újraélesztették és akkor lett az apgar érték 0.4 –es, újraélesztés után - emlékezett vissza Melinda az édesanya.

Bettina 1.png

Amint lehetett hazavitték a kislányt, örültek, hogy végre otthon lehetnek. Az első jel arra, hogy valami maradandó sérülés lett az oxigénhiány miatt 6 hónapos korában jelentkezett.

- A keze az furcsán állt és akkor mondták, hogy itt nagy a baj. Mi még akkor is reménykedtünk benne, hogy talán majd helyrehozzák valahogy. 

Egyre csak erősödött a túlmozgás

A szülők vizsgálatról, vizsgálatra vitték a kis Bettinát, akik azt mondták, hogy a kislány nem fog soha járni és a túlmozgása egyre csak erősödni fog. A túlmozgást úgy kell elképzelni, hogy az izmok állandó görcsbe ugrása kezdetben kicsi, majd egyre nagyobb mozdulatokra kényszerítették a lányt, így a saját akaratával a tudatos mozgás véghezvitelét még a akarata ellenére történő erős rángások is akadályozták. Idővel ez a túlmozgás erősödött.

Bettina 3.png

-  A túlmozgása csecsemőkorában kezdődött. Én nem láttam rajta, de az orvosok mondták, hogy van egy enyhe fokú túlmozgása. Aztán amikor nagyobb lett, akkor csak a vállát rángatta, mostanra viszont ez nagyon beerősödött. És ezért örültem nagyon, mikor meghallottuk ezt a C-peptidet, mert én annyira vártam, mint a messiást – mesélte könnybe lábadt szemekkel az anyuka.

Sokat segített a C-peptid

Elmesélték, hogy Bettina már aznap ki tudta nyugodtan nyújtani a karját, amire korábban nem volt képes. 

- Három nap alatt annyit javult a gyermekünk, hogy azt mondtam, hogy ilyen nincs és mégis csoda volt. Megesküszöm, hogy így történt – mesélt meglepődéséről János, az apuka.

Bettina 4.png

Eddig mindig két ember kellett ahhoz nekik, hogy leborotválják Bettina hónalját, de most nem kellett lefogni, mert már önállóan is ki tudta nyújtani a karját.

- Sokkal nyugodtabban alszik, 8 óráig, 9-ig – meséli az anyuka.

- De régen ezt is felhúzott lábbal tette. Most azonban már ki tudja nyújtani a lábát – egészíti ki az apuka.

Természetesen Bettina ezt is megmutatta nekünk, hiszen ő a legboldogabb attól, hogy végre valamitől elindult a mozgásának a fejlődése. 

 - És amikor egy reggel arra kel fel, hogy „Apa megsimítottam az arcomat.” Amit eddig 22 év alatt nem hallottam tőle, ez már egy élmény volt számomra is. És amikor már ő mondja el ezeket a jó dolgokat, akkor gondolkodik el az ember rajta, hogy valójában csoda történik.

A cikkben leírtak a Max-immun Kft. kereskedelmi kommunikációja, nem a Femina szerkesztősége által szerkesztett tartalom. A közzétett információkat nem hagyta jóvá az Országos Gyógyszerészeti és Élelmezés-egészségügyi Intézet, vagy bármely más egészségügyi testület. A  Max-immun Kft.- nek nincs szándékában betegségeket diagnosztizálni, kezelni, gyógyítani, vagy megelőzni. A cikkben megosztott információk célja kizárólag oktatási célokat szolgál.  Kérjük, minden esetben konzultálj kezelőorvosoddal, különösen terhesség, szoptatás, gyógyszeres kezelés vagy fennálló betegség esetén.

Ezt is szeretjük