Egy mozgássérült lány csodálatos története: nem hitte, hogy valaha ennyire boldog lehet

Az osztálytársai állandóan bántották a mozgássérült fiatal nőt, ő azonban erős maradt. Azt viszont nem gondolta, hogy ennyire boldog lesz, mint most.

Mozgássérült lány szerelme
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

A 27 éves Marna Michele az arthrogryposis multiplex congenita nevű rendellenességgel született, melynek tünetei közé tartozik a végtagok deformációja, illetve az erős ízületi merevség, melyek korlátozzák a mozgásképességet. A fiatal nő 13 éves koráig mankóval képes volt járni, később azonban ez már igen megterhelő volt csontjai számára, így kerekesszékbe kényszerült.

Tinédzserkora nem volt egyszerű, hiszen betegsége miatt sok mindenből kimaradt, ráadásul osztálytársai ahelyett, hogy segítették és támogatták volna, állandóan bántották.

Álmodni sem mert arról, hogy megtalálja az igazit

A helyzet sajnos később sem lett jobb, amikor ismerkedni szeretett volna. A fiúk ugyanis, úgy érezte, nem látnak túl a betegségén, nem tekintették igazi nőnek vagy lehetséges partnerjelöltnek. Éppen ezért sokáig elképzelni sem tudta, hogy valaha rátalál majd az igaz szerelem. Ennek ellenére nem adta fel, és már iskolás évei alatt létrehozott egy weboldalt Crippled Is Beautiful néven, ahol saját és más mozgássérült emberek történeteit osztja meg, és felhívja a figyelmet a rendellenességre, illetve a helyes bánásmódra. A honlap visszaadta önbizalmát, és később ahhoz is erőt adott neki, hogy az online térben kezdje keresni élete párját. Nem hitte, hogy ilyen hamar sikerrel jár.

Dilemma podcast

A Dilemma a femina.hu podcastje, mely minden adásban egy-egy megvitatást érdemlő témát jár körbe. A legújabb epizódban a cancel culture, azaz az eltörléskultúra került terítékre. Mikor született meg, és mit jelent a cancel culture kifejezés? Miért veszélyes jelenség? Kik azok a híres személyek, akik érintettek? Honnan tudjuk, hogy valósak-e az ellenük felhozott vádak? Hogyan befolyásolja az eltörléskultúra a stand up comedy műfaját?

Promóció

Képek: Northfoto, Instagram.

Ezt is szeretjük