A legerősebb gyógynövények a köhögés csillapítására: teaként érdemes fogyasztani őket

A köhögést természetes úton, a gyógynövények erejével is csillapíthatod.

Köhögéscsillapító gyógynövényteák
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Retikül
Top olvasott cikkek

Az őszi, téli betegségek gyakori, roppant bosszantó velejárója a köhögés, ami sokszor hosszú napokon át nehezíti meg az ember és a környezete életét is.

A köhögés kimerítő, ráadásul az éjszakai pihenést is megnehezítheti. Az egyik legegyszerűbb módszer, amivel fel lehet venni ellene a harcot, az a gyógyteák kortyolgatása az otthon melegében. A bőséges folyadékfogyasztás a száraz és a hurutos köhögés kezelésének is kulcsfontosságú eleme, a vizet, a leveseket és a teákat mind érdemes bevetni.

Gyógynövényteák köhögés ellen

Egy csésze forró tea sokféleképpen segíthet: csillapíthatja a torokfájdalmat, fellazíthatja a váladékot, valamint egyéb, az egészségre gyakorolt pozitív hatásai is vannak, gyulladáscsökkentő és antibakteriális hatással is bírhat. Keverj hozzá mézet a még jobb eredmény elérése érdekében, viszont ha így teszel, várd meg, míg kicsit kihűl a folyadék, ugyanis a forró teához adva a méz veszít az értékes hatóanyagaiból! A gyógynövények fogyasztása előtt terhesség, szoptatás és krónikus betegségek, magasvérnyomás-betegség esetén érdemes kikérni a kezelőorvos véleményét. 

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük