10 dolog, amitől egészségesebb lesz a kávéd: tedd bele cukor helyett!
Az édesítésről érdemes lemondani, de az ízesítésről nem, főleg akkor, ha jót tesz a szervezetnek.

kávét iszik
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A baristák édesítés nélkül javasolják a kávé fogyasztását, hogy önmagában lehessen élvezni a markáns, pörkölt kávébabszemek aromáját. A cukrot, édesítőket és kalóriabombának számító szirupokat javasolt elhagyni, azonban a természetes ízesítést érdemes kipróbálni.

Úgy érdemes plusz pikáns ízt belecsempészni a fekete levesbe, hogy az ne nyomja el az ital eredeti aromáját. A fűszerekkel karakteres ízű frissítő lesz a sima kávéból is, a különféle ízesítők pedig egyedivé teszik a feketét.

Egészséges kávéízesítők

A legnépszerűbb élénkítő italról már kiderült, hogy nemcsak serkentő hatása van, hanem antioxidánsként is működik a benne található klorogénsav miatt. A koffein nemcsak értágító jellegű, de mértékkel fogyasztva karbantartja az anyagcsere-folyamatokat is. Ezeket a pozitív hatásokat lehet felerősíteni azzal, ha olyan adalékanyag kerül a kávéba, melyből még többet profitál a szervezet.

Megfelelő ízesítéssel otthon is készíthetsz olyan kávékülönlegességeket, melyek valamilyen egészséges hozzávalóval a szervezetedre is plusz jótékony hatást fejtenek ki. Galériánkban megtekintheted, melyek azok az egészséges hozzávalók, amelyek nemcsak ízben dobják fel a kávét, hanem pozitív élettani hatásuk is van. 

Ezt is szeretjük