10 dolog, amitől egészségesebb lesz a kávéd: tedd bele cukor helyett!
Az édesítésről érdemes lemondani, de az ízesítésről nem, főleg akkor, ha jót tesz a szervezetnek.
A baristák édesítés nélkül javasolják a kávé fogyasztását, hogy önmagában lehessen élvezni a markáns, pörkölt kávébabszemek aromáját. A cukrot, édesítőket és kalóriabombának számító szirupokat javasolt elhagyni, azonban a természetes ízesítést érdemes kipróbálni.
Úgy érdemes plusz pikáns ízt belecsempészni a fekete levesbe, hogy az ne nyomja el az ital eredeti aromáját. A fűszerekkel karakteres ízű frissítő lesz a sima kávéból is, a különféle ízesítők pedig egyedivé teszik a feketét.
Egészséges kávéízesítők
A legnépszerűbb élénkítő italról már kiderült, hogy nemcsak serkentő hatása van, hanem antioxidánsként is működik a benne található klorogénsav miatt. A koffein nemcsak értágító jellegű, de mértékkel fogyasztva karbantartja az anyagcsere-folyamatokat is. Ezeket a pozitív hatásokat lehet felerősíteni azzal, ha olyan adalékanyag kerül a kávéba, melyből még többet profitál a szervezet.
Megfelelő ízesítéssel otthon is készíthetsz olyan kávékülönlegességeket, melyek valamilyen egészséges hozzávalóval a szervezetedre is plusz jótékony hatást fejtenek ki. Galériánkban megtekintheted, melyek azok az egészséges hozzávalók, amelyek nemcsak ízben dobják fel a kávét, hanem pozitív élettani hatásuk is van.
Az anyaság kihívásai cukormáz nélkül
A Femina Klub júniusi vendége Ráskó Eszter humorista lesz, akivel Szily Nóra, az estek háziasszonya többek között az anyaság és a nőiség kihívásairól beszélget. Vajon létezik-e recept a gyerekneveléshez? Miért olyan káros a tökéletes anya mítosza? Hogyan lehet az önazonosság és az önfelvállalás révén a nőknek felvértezni magukat a 21. századi normákkal szemben?
További részletek: femina.hu/feminaklub
Jegyek kizárólag online érhetőek el, korlátozott számban.
Időpont: 2024. június 3. 18 óra
Helyszín: Thália Színház
Promóció