Rákellenes, gyulladáscsökkentő étel, ami védi a szívet is: így használd fel a karfiolt 8-féleképpen a konyhában

Karfiolból számos laktató, egészséges étel készíthető, áldásos hatásai miatt megéri ezzel a sokoldalú keresztesvirágú zöldséggel színesíteni a mindennapok étrendjét.

Karfiolos ételek

karfiolnak számos áldásos hatása ismert, jót tesz a szívnek, az emésztésnek, sőt a benne lévő vegyületeknek hála még a rákos daganatok kialakulása ellen is segíthet. Az alacsony kalóriatartalmú keresztesvirágú növény tele van rostokkal és kiemelkedő C-vitamin-tartalommal bír - és ennél még sokkal többre képes. 

Karfiolos ételek

Antioxidáns-tartalmának köszönhetően természetes gyulladáscsökkentőként működik, köztük két olyan fajtában bővelkedik (glükozinolátok és izotiocianátok), amik bizonyítottan többfajta rák kialakulását gátolhatják, és magas szulforafántartalma ugyancsak rákellenes hatással ruházza fel. Kolinban is dúskál, mely esszenciális tápanyag hiánya májproblémákhoz, érelmeszedéshez vezethet - erről bővebben korábban már írtunk. Ezt az ízletes zöldséget ezerféleképpen be lehet illeszteni a mindennapokba, és ahogy az a cikk elején részletezett tulajdonságaiból látszik, érdemes is - ehhez adunk most ötleteket!

8 egészséges étel, ami nagy bajt is okozhat: nem mindegy, mennyit fogyasztasz belőlük

Bizonyos ételek hiába egészségesek, csak mértékkel fogyasztandóak, mert magas bevitelük már károsan hathat a szervezetre.

Elolvasom

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük