Íme, a 8 legveszélyesebb étel, amitől mérgezést kaphatsz

A fagylalt, a hal veszélyes lehet nyáron. Ismerd meg, mely ételek okoznak gyakrabban ételmérgezést!

Dia


                        	A fagylalt tojás- és tejtartalma miatt okozhat mérgezést a nyári hónapokban. Épp ezért csak megbízható helyen vásárolj, ahol látod, hogy megfelelő körülmények között tárolják.

A fagylalt tojás- és tejtartalma miatt okozhat mérgezést a nyári hónapokban. Épp ezért csak megbízható helyen vásárolj, ahol látod, hogy megfelelő körülmények között tárolják.

Dia


                        	A nem mérgező gombák is megbetegíthetnek, mert nehezen emészthetők, és a gombás étel gyorsan romlik. Itt olvashatsz bővebben róla!

A nem mérgező gombák is megbetegíthetnek, mert nehezen emészthetők, és a gombás étel gyorsan romlik. Itt olvashatsz bővebben róla!

Dia


                        	Mivel az E.coli baktérium az állatok bélrendszerében is él, a - nem biztos forrásból származó - marhahús vagy akár sajtok fogyasztása is veszélyessé válhat.

Mivel az E.coli baktérium az állatok bélrendszerében is él, a - nem biztos forrásból származó - marhahús vagy akár sajtok fogyasztása is veszélyessé válhat.

Dia


                        	A nyers tojással nem csak nyáron kell körültekintőnek lenned. A szalmonellabaktériumok különféle szennyeződésekkel a héjra kerülnek, és jellemzően onnan jutnak a tojásba, amikor feltöröd.

A nyers tojással nem csak nyáron kell körültekintőnek lenned. A szalmonellabaktériumok különféle szennyeződésekkel a héjra kerülnek, és jellemzően onnan jutnak a tojásba, amikor feltöröd.

Dia


                        	A halak nagy víztartalmú húsa könnyebben romlik, mint a melegvérű állatoké. A friss halon a jellegzetes, gyenge, nem átható halszagon kívül más szag nem érezhető.

A halak nagy víztartalmú húsa könnyebben romlik, mint a melegvérű állatoké. A friss halon a jellegzetes, gyenge, nem átható halszagon kívül más szag nem érezhető.

Dia


                        	A nyári melegben gyorsabban szaporodnak a kórokozók. Ha mosatlan gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz, szervezetedet a fertőzés valószínűségének teszed ki.

A nyári melegben gyorsabban szaporodnak a kórokozók. Ha mosatlan gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz, szervezetedet a fertőzés valószínűségének teszed ki.

Dia


                        	Szalmonellafertőzést a nagy nyári melegben pasztőrözetlen tejtől is kaphatsz. Kattints ide, és olvasd el a betegség tüneteit.

Szalmonellafertőzést a nagy nyári melegben pasztőrözetlen tejtől is kaphatsz. Kattints ide, és olvasd el a betegség tüneteit.

Dia


                        	Azok az ételek, amelyek tojás felhasználásával készülnek, könnyen veszélyessé válhatnak a nyári hónapokban. A madártej és a majonézes saláták a szalmonellafertőzés veszélyét rejtik magukban.

Azok az ételek, amelyek tojás felhasználásával készülnek, könnyen veszélyessé válhatnak a nyári hónapokban. A madártej és a majonézes saláták a szalmonellafertőzés veszélyét rejtik magukban.

Ezt is szeretjük
Fotó: