A fagylalt tojás- és tejtartalma miatt okozhat mérgezést a nyári hónapokban. Épp ezért csak megbízható helyen vásárolj, ahol látod, hogy megfelelő körülmények között tárolják.
Dia
A nem mérgező gombák is megbetegíthetnek, mert nehezen emészthetők, és a gombás étel gyorsan romlik. Itt olvashatsz bővebben róla!
Dia
Mivel az E.coli baktérium az állatok bélrendszerében is él, a - nem biztos forrásból származó - marhahús vagy akár sajtok fogyasztása is veszélyessé válhat.
Dia
A nyers tojással nem csak nyáron kell körültekintőnek lenned. A szalmonellabaktériumok különféle szennyeződésekkel a héjra kerülnek, és jellemzően onnan jutnak a tojásba, amikor feltöröd.
Dia
A halak nagy víztartalmú húsa könnyebben romlik, mint a melegvérű állatoké. A friss halon a jellegzetes, gyenge, nem átható halszagon kívül más szag nem érezhető.
Dia
A nyári melegben gyorsabban szaporodnak a kórokozók. Ha mosatlan gyümölcsöt, zöldséget fogyasztasz, szervezetedet a fertőzés valószínűségének teszed ki.
Azok az ételek, amelyek tojás felhasználásával készülnek, könnyen veszélyessé válhatnak a nyári hónapokban. A madártej és a majonézes saláták a szalmonellafertőzés veszélyét rejtik magukban.