Emelik a húgysav szintjét a szervezetben: 8 étel, ami fokozza a köszvény valószínűségét
A magas húgysavszint károsítja az ízületeket.

- A sikkes letisztult szabású ruha sohasem kevés, ilyen nőies tud lenni: 3 inspiráló, gyönyörű fazon hírességektől »
- A szezon legnőiesebb cipői, amiket a francia nők irtó sikkesen viselnek: csinos kis fazonok árakkal »
- Ezzel egészítsd ki az edzést, ha keskenyebb karokat, tónusosabb vállakat szeretnél nyárra: 7 súlyzós gyakorlat otthonra »

- Végleg törlődhet a Gmail-fiókod összes levele, ha ezt csinálod: több milliárd ember érintett
- Gyerekként a Barátok közt Berényi Danija volt: ennyit változott 24 év alatt Váradi Zsolt
- Orosz Barbara ilyen gyönyörű menyasszony volt: férjével először szerepelt címlapon
- Nagy áremelést jelentett be a Vodafone: ezeket az ügyfeleket fogja érinteni
- Villámgyors KRESZ-teszt: megelőzhetsz egy balra kanyarodó gépkocsit, ha ezt a táblát látod?
Normális körülmények között a húgysav nem halmozódik fel a szervezetben, mivel a termelődése és a kiürülése egyensúlyban van. Amennyiben emelkedik a szintje, az ízületekben kikristályosodva köszvényhez vezethet, így a laborleleten lévő eltérést érdemes komolyan venni.
A magas húgysavszint csökkentésében kulcsfontosságú az étkezés, bizonyos élelmiszerek ugyanis emelhetik az értékeket, így jobb őket elkerülni.
A húgysav szintjét emelő ételek
A húgysav a purin vegyületek lebontásakor keletkezik, ezeket pedig az étkezés során juttatjuk be a szervezetünkbe fehérje formájában. A köszvény kezelésében ezért nagy hangsúlyt fektetnek az étkezés átalakítására. A magas purintartalmú élelmiszerek intenzív fájdalommal, az ízületek gyulladásával járó köszvényes rohamot provokálhatnak. A következő táplálékokon túl az alkoholos és cukros italok visszaszorítására is szükség van.
(Képek: Getty Images Hungary.)