Nem csak a cukor savasít! 4 hétköznapi hizlaló táplálék, amivel az egészégedet is durván rombolod

Meg fogsz lepődni!

Dia


                        	Bár a joghurtok kismértékben savasítanak, fogyasztásuk egy kiegyensúlyozott étrendben nagyon is előnyös lehet. Ez azonban csak a natúr, élőflórás változatokra vonatkozik. A cukorral és gyümölcspéppel készült gyümölcsjoghurtok már messze nem olyan előnyösek a kilóidra és a sav-bázis egyensúlyodra nézve. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz a témáról.

Bár a joghurtok kismértékben savasítanak, fogyasztásuk egy kiegyensúlyozott étrendben nagyon is előnyös lehet. Ez azonban csak a natúr, élőflórás változatokra vonatkozik. A cukorral és gyümölcspéppel készült gyümölcsjoghurtok már messze nem olyan előnyösek a kilóidra és a sav-bázis egyensúlyodra nézve. Korábbi cikkünkben bővebben olvashatsz a témáról.

Dia


                        	A gyümölcsök nagy része enyhén savasít, de vitamin- és rosttartalmuk miatt nagyon is fontos helyet foglalnak el az étrendedben. A cukor és számos savasító hatású adalékanyag hozzáadásával készült gyümölcsitalok és -nektárok azonban nem tekinthetőek sem az egészséged, sem a kilóid szempontjából előnyös választásnak. Kattints, és tudd meg, milyen gyümölcslevet válassz!

A gyümölcsök nagy része enyhén savasít, de vitamin- és rosttartalmuk miatt nagyon is fontos helyet foglalnak el az étrendedben. A cukor és számos savasító hatású adalékanyag hozzáadásával készült gyümölcsitalok és -nektárok azonban nem tekinthetőek sem az egészséged, sem a kilóid szempontjából előnyös választásnak. Kattints, és tudd meg, milyen gyümölcslevet válassz!

Dia


                        	Nemcsak a cukor, de az olyan mesterséges édesítőszerek fogyasztása sem ajánlott, mint az aszpartám vagy a szacharin. Helyettük válaszd inkább a cukormentes fogásokat, vagy édesíts nyírfacukorral.

Nemcsak a cukor, de az olyan mesterséges édesítőszerek fogyasztása sem ajánlott, mint az aszpartám vagy a szacharin. Helyettük válaszd inkább a cukormentes fogásokat, vagy édesíts nyírfacukorral.

Dia


                        	A ketchupra, mustárra, majonézre legtöbben úgy tekintetnek, mint ártalmatlan ételízesítőkre. Valójában - különösen a ketchup és a majonéz - nem kevés cukrot, ízfokozót és egyéb adalékanyagot tartalmaznak, amelyek felboríthatják a sav-bázis egyensúlyt, és hizlalnak.

A ketchupra, mustárra, majonézre legtöbben úgy tekintetnek, mint ártalmatlan ételízesítőkre. Valójában - különösen a ketchup és a majonéz - nem kevés cukrot, ízfokozót és egyéb adalékanyagot tartalmaznak, amelyek felboríthatják a sav-bázis egyensúlyt, és hizlalnak.

Ezt is szeretjük
Fotó: