Segíti a fogyást, lúgosít és édes
Mi az?
A nyírfacukor számos egészségügyi szempontból előnyös tulajdonsággal bír, ráadásul a fogyásban is segítségedre van.

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A világon 346 millió ember mindennapjait nehezíti meg a cukorbetegség, és még ennél is magasabb a túlsúlyosok száma. Mind a diabéteszben szenvedőknek, mind a fogyni vágyóknak olyan természetes édesítőre van szüksége, melyet bátran használhatnak.

Talán te is hallottál már a nyírfacukorról, amelynek fogyasztása 2012-ben mintegy duplájára nőt Magyarországon. Egyre többen ismerik fel a természetes alapanyagban rejlő lehetőségeket.

Fogyókúrázóknak és cukorbetegeknek is

Magyarországon ma 750 ezer regisztrált cukorbeteg él, és nagyjából ugyanennyien nem tudnak még a betegségükről. További másfélmillió ember küzd szénhidrátanyagcsere-zavarral, ami a diabétesz előszobája. Emellett szakemberek szerint a hazai lakosság kétharmada túlsúlyos vagy elhízott.

A nyírfacukor előnyei

  • Lúgosító, méregtelenítő hatású.
  • Nem növeli a test inzulinszükségletét.
  • Segíthet a fogszuvasodás megelőzésében.
  • Elősegíti a kalcium és B-vitaminok felszívódását.
  • Nem táplálja a kártékony baktériumokat szervezetben.
  • Alacsony kalória- és felszívódó szénhidráttartalommal bír.
  • Alacsonyan tarthatja, illetve segíthet stabilizálni a vércukorszintet.
  • Elősegítheti az emésztési folyamatokat, gátolja a székrekedést.
  • Igazoltan használható a gombás fertőzések, Candida esetén is.

A cukorbetegek és a fogyni vágyók számára megoldást jelenthet a nyírfacukor alkalmazása, mivel lebontásához nem szükséges inzulin, ráadásul édesítőértéke és állaga egészen hasonló a hagyományos kristály- vagy porcukoréhoz.

Mindenki fogyaszthatja

A nyírfacukor fehér, édes, kristályos szénhidrát, természetes cukorféle. Íze, megjelenése szinte teljesen azonos a hagyományos kristálycukoréval, az emberi szervezetre gyakorolt élettani hatása viszont épp az ellenkezője annak. A nyírfacukor fogyasztása önmagában nem vezet elhízáshoz, jótékony hatással lehet fogaidra, lúgosítja a szervezetet. Hasznosításához nem kell inzulin, gyorsíthatja az emésztési folyamatokat és segítheti a kiválasztást.

Felnőttek, gyermekek, cukorbetegek, várandós kismamák, fogyni vágyók és Candida-diétát tartók egyaránt biztonsággal fogyaszthatják. Sőt, a paleolit étrendnek is része lehet, így az ilyen diétát alkalmazóknak sem kell lemondaniuk az édes ízekről. Ma már a nyírfacukrot bármilyen nagyobb élelmiszerboltban megtalálod, egy 250 grammos doboz ára körülbelül 800 forint.

Ezt is szeretjük