Csökkentik a gyulladást a szervezetben, tele vannak antioxidánsokkal: 8 sokoldalú fűszer és gyógynövény

A következő gyógy- és fűszernövények nem csak az ételek ízesítésében hasznosak, a gyulladást is csökkenthetik.

fűszerek
Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

Míg bizonyos táplálékok, például a mesterséges adalékanyagokban bővelkedő feldolgozott élelmiszerek fokozhatják a gyulladást a szervezetben, akadnak olyanok is, amelyek segíthetnek a csillapításában. Idesorolhatók például egyes gyógy- és fűszernövények.

A gyulladás a normális immunválasz része, ám ha krónikussá válik, testszerte a legkülönfélébb panaszokhoz vezethet. Kialakulásának valószínűségét növeli például a dohányzás és az alkoholfogyasztás, valamint az egészségtelen táplálkozás is. A megszüntetéshez sok esetben orvos által előírt terápiára, az okok megszüntetésére van szükség, azonban a gyógynövények is segíthetnek benne.

Gyulladáscsökkentő gyógynövények és fűszernövények

A táplálkozás kulcsfontosságú szerepet játszik az egészség megőrzésében. A fűszerek és a gyógynövények pedig nem csak az ételek ízesítésében lehetnek a segítségedre, hatóanyagaiknak köszönhetően többféleképpen támogathatják a szervezetet.

Ha gyulladás, akkor CRP gyorsteszt

A C-reaktív protein (CRP) egy májban képződő fehérje, melyet bakteriális fertőzések és gyulladásos megbetegedések kimutatására használnak, ezért a tesztet az akut fertőzéses megbetegedésre utaló jelek, úgymint hőemelkedés, láz, fejfájás vagy gyengeség esetén érdemes elvégezni.

Bővebben itt olvashatsz a termékről.

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük