Csökkentik a gyulladást a szervezetben, tele vannak antioxidánsokkal: 8 sokoldalú fűszer és gyógynövény

A következő gyógy- és fűszernövények nem csak az ételek ízesítésében hasznosak, a gyulladást is csökkenthetik.

Gyulladáscsökkentő gyógynövények, fűszernövények
Dilemma - Izgalmas témák, különböző nézőpontok a Femina új podcastjében.
Sóbors
Ez is érdekelhet
Retikül
Top olvasott cikkek

Míg bizonyos táplálékok, például a mesterséges adalékanyagokban bővelkedő feldolgozott élelmiszerek fokozhatják a gyulladást a szervezetben, akadnak olyanok is, amelyek segíthetnek a csillapításában. Idesorolhatók például egyes gyógy- és fűszernövények.

A gyulladás a normális immunválasz része, ám ha krónikussá válik, testszerte a legkülönfélébb panaszokhoz vezethet. Kialakulásának valószínűségét növeli például a dohányzás és az alkoholfogyasztás, valamint az egészségtelen táplálkozás is. A megszüntetéshez sok esetben orvos által előírt terápiára, az okok megszüntetésére van szükség, azonban a gyógynövények is segíthetnek benne.

Gyulladáscsökkentő gyógynövények és fűszernövények

A táplálkozás kulcsfontosságú szerepet játszik az egészség megőrzésében. A fűszerek és a gyógynövények pedig nem csak az ételek ízesítésében lehetnek a segítségedre, hatóanyagaiknak köszönhetően többféleképpen támogathatják a szervezetet.

Lehangoltság? Nyerd vissza az életkedved!

Ha tartósan lehangoltnak, fásultnak, kedvetlennek érezzük magunkat, és nem tudunk úrrá lenni rosszkedvünkön, segít az orbáncfű kivonatát tartalmazó Remotiv extra. Ez a patikában, vény nélkül kapható növényi gyógyszer javítja a hangulatot, fokozza a motivációt és csökkenti az enyhe depresszió további tüneteit.

A Remotiv extra vény nélkül kapható, orbáncfűkivonat-tartalmú gyógyszer.

A KOCKÁZATOKRÓL ÉS A MELLÉKHATÁSOKRÓL OLVASSA EL A BETEGTÁJÉKOZTATÓT, VAGY KÉRDEZZE MEG KEZELŐORVOSÁT, GYÓGYSZERÉSZÉT!

Promóció

(Képek forrása: Getty Images Hungary.)

Ezt is szeretjük