3 hatásos gyógynövény szívbetegségek ellen
A szívbetegségek vezető haláloknak számítanak Európában. A megelőzés, illetve a már kialakult betegség kezelése életet menthet!

Ez is érdekelhet
beauty and style
Top olvasott cikkek

A szív a test egyik központi szerve, mely mind a többi szervet, mind pedig a szöveteket ellátja vérrel, egészséges állapotának megőrzése létfontosságú. Ha eltöröd a lábad, pihentetheted, amíg a gipsz rajtad van. Ha vállficamod van, szintén kímélni tudod vállad, amíg rendbe jön. Ha azonban a szíveddel van valami problémád, nem tudod leállítani egy időre, hogy megerősödjön. A szív nem pihen, folyamatosan ver, és pumpálja a vért az egész testedbe.

A megbetegedések esetén a legfontosabb kérdés mindig az, hogy az adott elváltozás milyen mértékben befolyásolja a szív működőképességét. Nem elhanyagolható azonban az a tény, hogy fejlettség és orvostudomány ide vagy oda, a szívbetegségek mind Európában, mind pedig az Egyesült Államokban a mai napig vezető haláloknak számítanak.

Megelőzés

A megelőzés létfontosságú a szív egészségének érdekében, mert a már kialakult probléma nehezen visszafordítható, ilyenkor a cél általában a szintentartás, valamint az állapot romlásának elkerülése.

A szívvédelem nemcsak a szív, hanem az egész érrendszer kímélését és védelmét jelenti. Ha ugyanis az ereid rossz állapotban vannak, elzáródnak, meszesednek, az ugyanolyan szívhez kapcsolódó halálhoz vezethet, mintha a probléma magában a szívben keletkezne. A megelőzés minden esetben komoly, az élet minden területét felölelő életmódot jelent, melybe beletartozik a táplálkozás, a sport, a dohányzás elkerülése, a mértékkel történő alkoholfogyasztás és a tudatos életvitel. Ezenkívül pedig rendelkezésedre állnak olyan természetes gyógynövények is, melyekkel nagyon sokat tehetsz szíved és érrendszered egészségének megtartásáért, és lényegesen kevesebb időt és energiát igényelnek, mint a teljes életmódváltás. Természetesen a két módszert együtt alkalmazva éred el a lehető legjobb hatást.

Hajdina

A hajdina rutint tartalmaz, amely egyedülálló hatóanyagként már régóta használatos a vénák megbetegedéseinek kezelésére.

Felhasználási lehetőségek

  • Gyári készítmények – tabletták formájában.
  • Tea: két teáskanálnyi növényt főzz 2 deci vízzel néhány percig, majd 10 percig hagyd állni. Naponta kétszer, négy-nyolc hétig egy csészényit fogyassz el belőle.

Kámfor

A kámfor élénkíti a vérkeringést, és erősíti a véráramlást. Szívpanaszok esetén javasolt külsőleg, alacsony vérnyomás esetén pedig belsőleg.

Felhasználási lehetőségek

  • Gyári készítmények – cseppek, kenőcsök formájában.
  • Alkoholos kivonatot alkalmazhatsz kenőcsbe keverve, vagy önmagában külsőleg.

Fokhagyma

A fokhagyma-készítmények csökkentik a koleszterinszintet, fokozzák a vér folyékonyságát, tágítják az ereket, és megvédik őket az oxidatív károsodástól.

Felhasználási lehetőségek

  • Gyári készítmények – drazsé, kapszula, tabletta formájában.
  • Fokhagymaolaj.
  • Naponta 4 gramm friss fokhagyma.

Cikkünk egyes részeihez a Mérték Kiadó gondozásában megjelent Dr. Jörg Grünwald, Christoph Janicke - Zöldpatika című könyve nyújtott segítséget.

A Zöldpatika egyesíti a modern fitoterápiát a hagyományos növényi alapú gyógyítással, részletes tájékoztatást nyújt az egyes gyógynövényekről, jól megalapozott tanácsokat ad alkalmazásukkal kapcsolatban, és lehetővé teszi, hogy minden panaszra megtaláljuk a legmegfelelőbb gyógymódot.

A könyv ára: 6.999.- Ft
A könyvet megrendelheted itt.
Ezt is szeretjük